LabdarúgásGyarapodik a háromszéki klubtól távozók listája

2021. június 9., szerda, Sport

A Sepsi OSK története eddigi legsikeresebb idényét követően a nyári átigazolási időszakban számottevő változást eszközöl játékoskeretében. Hadnagy Attila ügyvezető igazgató lapunknak megerősítette, hogy a felkészülést június 15-én kezdő háromszéki klubtól biztosan távozik Claudiu Petrila, Florin Purece, Kovács Lóránt, a svéd Admir Bajrovic, a szlovák Peter Gál-Andrezly és a spanyol Jesús Fernández.

  • Florin Purece távozik Sepsiszentgyörgyről. Fotó: Tókos Csaba
    Florin Purece távozik Sepsiszentgyörgyről. Fotó: Tókos Csaba

Claudiu Petrila tavaly októbertől szerepelt a kolozsvári csapattól kölcsönben, a székelyföldi együttesnél meghatározó labdarúgóvá vált, 27 mérkőzésen öt gólt és egy gólpasszt jegyzett. Teljesítményét látva az immár hétszeres bajnok vezetősége úgy döntött, a következő idényben ismét számít a 20 éves középpályásra. Florin Purece tavaly augusztusban érkezett Háromszékre, 21 találkozón kapott lehetőséget, ezeken egy gólt szerzett és két asszisztot osztott ki. Kovács Lóránt 2020 januárjában igazolt Sepsiszentgyörgyre, az elmúlt másfél évben nem tudott a sepsiszentgyörgyi gárda meghatározó játékosává válni, mindössze 23 meccsen lépett pályára és egyszer volt eredményes.

Az előző idényben Admir Bajrovic, Peter Gál-Andrezly és Jesús Fernández is többnyire a kispadról követte a mérkőzéseket. A svéd csatár 13 mérkőzésen két gólt szerzett, míg a 2019 júliusa óta a sepsiszentgyörgyi klubot erősítő, több sérüléssel bajlódó szlovák középpályás 27 meccsen két gólt és három gólpasszt jegyzett. A spanyol kapus 2020 augusztusában érkezett a kincses városi együttestől, amelynek mezében két bajnoki címet is ünnepelhetett. Niczuly Roland mögött egyértelműen második számú hálóőr volt, mindössze nyolc találkozón védte a Sepsi OSK kapuját, ezeken kilenc találat landolt a hálójában, kétszer kapott gól nélkül zárt.

„A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben Branislav Niňaj a következő idényben is a játékosunk lesz. A Sepsi OSK és az FCSB megegyezett Andrei Dumiter klubváltásáról, azonban a személyes feltételekrők a játékos és a fővárosi csapat még nem jutott közös nevezőre. Amennyiben egyezségre jutnak, a fiatal csatár Bukarestben folytatja pályafutását. Még teljes bizonyossággal nem tudom kijelenteni, viszont nagy valószínűséggel Fülöp Loránd is távozik klubunktól” – nyilatkozta lapunknak Hadnagy Attila.

Sajtóértesülések szerint a 22 éves csatárért Gigi Becali, az FCSB tulajdonosa 350 ezer eurót fizetett, Dumiter pedig öt évre kötelezheti el magát a fővárosi rekordbajnokhoz.

A székelyföldi klub az elmúlt időszakban 13 játékosával biztosan szerződést bontott, korábban már távozott Sepsiszentgyörgyről a szlovák Pavol Šafranko, a görög Panagiotisz Deligian­nidisz, a svájci Simone Rapp, a francia Bryan Nouvier, az algériai Rachid Bouhenna, az osztrák Aleksa Markovic és Florin Ștefan is. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2866
szavazógép
2021-06-09: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Bábszínház
A Cimborák Bábszínház közönség előtt is bemutatja felnőtt nézőknek szóló kirakat-elő­adását. A Részeg halottakat nem szolgálunk ki! című, Örkény István egyperces novelláiból készült rendhagyó elő­adást 14 éven felüli nézőknek játssza a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház június 10–30. között. A Szabadság téren felépített nézőtér 12 személyes, ezért ajánlott előre jegyet foglalni. A nézőket arra kérik, vigyenek magukkal személyi igazolványt és hajgumit.
2021-06-09: Sport - :

Szoboszlai az Eb legnagyobb hiányzói között (Labdarúgás)

A pénteken kezdődő, részben budapesti és bukaresti rendezésű Európa-bajnokságot sérülés vagy egyéb okok miatt kihagyni kénytelen legnagyobb nevei között szerepel Szoboszlai Dominik a Kicker szerint.