KoronavírusCsak nyolc fertőzöttet kezelnek

2021. június 10., csütörtök, Közélet

A sepsiszentgyörgyi megyei kórházban jelenleg kezelt nyolc koronavírussal fertőzött beteg közül senki nem szorul intenzív terápiás ellátásra. Egy páciens azonban annak ellenére fertőződött meg, hogy a védőoltás mindkét dózisát megkapta, de ő más jellegű tünet miatt került kórházba – közölte a tegnapi tájékoztatón dr. Roșu Mátyás orvos igazgató és András-Nagy Róbert menedzser.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Az elmúlt héten hatan hagyták el a kórházat azok közül, akiket koronavírus-fertőzéssel kezeltek, egy pozitív teszteredményű 86 éves férfi elhunyt, akinek több társbetegsége is volt. A járvány előtti időszakhoz képest a kórházi ágyak kihasználtsága 40 százalékos, de ha a távolságtartási szabályokat figyelembe vesszük, a jelenleg megengedett telítettség 80 százalékánál tartanak.

Az intézményvezetők amúgy nehezményezik, hogy havonta több mint százötvenen nem jelzik, ha lemondanak az előre foglalt időpontról a járóbeteg szakrendelőkben. Ezzel mások elől veszik el a vizsgálat lehetőségét. Ezért azt kérik az időpontot foglalt betegektől: aki tudja, hogy nem fogja érvényesíteni a foglalást, időben mondja vissza személyesen vagy telefonon a poliklinika nyilvántartójában, illetve elektronikusan. Átlagban havonta hétezer vizsgálatot jegyeznek a megyei kórház járóbeteg-rendelőjében és 250 körüli a beutaltak száma. Az intézmény vezetősége azt reméli, a járvány mielőbbi visszaszorításával mindkét területen, a kórházi osztályokon és a poliklinikán is visszatér a korábbi betegellátás.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 396
szavazógép
2021-06-10: Közélet - Bokor Gábor:

A kovásznai oltóközpont forgalma is csökken

Egyre kevesebben keresik fel a kovásznai COVID-oltópontot. Akik betérnek a városi művelődési házban berendezett központhoz, leginkább a második oltásért érkeznek – mondta el érdeklődésünkre Thiesz János, a központ polgármesteri hivatal részéről megbízott felügyelője.
2021-06-10: Közélet - :

Módosul a gyakornok program

Az idén is várja a gyakornokoskodni kívánó fiatalokat Sepsiszentgyörgy önkormányzata, de a tavalyhoz képest módosítottak a programon – közölte Vargha Fruzsina alpolgármester.