Szőcs Zoltán is szabadulhat?

2021. június 10., csütörtök, Közélet

A Brassói Bíróságon kedden tárgyalták Szőcs Zoltán feltételes szabadlábra helyezési kérését, de a taláros testület aznap nem döntött, az alapfokú, nem jogerős ítélet meghozatalát csütörtökre napolták el.

  • Szőcs Zoltán és Beke István a Gábor Áron-szobor előtt. A szerző archív felvétele
    Szőcs Zoltán és Beke István a Gábor Áron-szobor előtt. A szerző archív felvétele

Csütörtökön délben Szőcs-Dimény Zita, Szőcs Zoltán felesége arról értesített, hogy Tiberiu Țărmuretől, férje brassói védőügyvédjétől megtudta: a bíróság jóváhagyta Szőcs Zoltán feltételes szabadlábra helyezési kérését. Akárcsak Beke István esetében, az ügyészségnek három munkanap áll a rendelkezésére megfellebbezni a nem jogerős ítéletet. Ha erre sor kerül, a végső szót a Brassó Megyei Törvényszék fogja kimondani e hónap folyamán.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2874
szavazógép
2021-06-10: Közélet - Fekete Réka:

Búcsúznak az első végzősök (Sepsiillyefalvi Pető-központ )

A központi idegrendszeri sérült gyermekek és felnőttek fejlesztését segítő konduktív nevelési módszert el kell vinni mindenhova, ahol arra szükség van. Csak amiatt, mert az érintett távol él Budapesttől, nem szabad kimaradnia ebből a lehetőségből – hangsúlyozta dr. Zsebe Andrea, a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Kara (SE PAK) dékánja pénteken a sepsiilyefalvi Pető Fejlesztő- és Képzőközpontban tartott sajtótájékoztatón. A SE PAK kihelyezett háromszéki tagozatán idén végez az első évfolyam, a gyakorlati szakvizsgán már túl vannak a hallgatók, jövő héten elméletből vizsgáznak, július 2-án Budapesten vehetik át oklevelüket.
2021-06-11: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Múzeumok Éjszakája
A Vadon Egyesület ötödik alkalommal, idén is csatlakozik a Romániai Múzeumok Éjszakája Országos Hálózat által szervezett eseményhez, a Múzeumok Éjszakájához, amelyre országszerte sor kerül idén is. A Vadon Egyesületnél június 12-én, szombaton 17–22 óráig zajlik az ünnepség, népszerűsítik a Székelyföldi Vadászati Kiállítást, de lesz természetfilm-vetítés is. A belépés díjtalan.