Osonó-táborok

2021. június 11., péntek, Közélet

Két nyári táborra készül az Osonó Színházműhely a Művészeti és Népiskolával együttműködésben. Az egyik az interetnikai drámatábor – melyben Fazakas Misi rendező-drámatanár, valamint Iustinian Turcu a szebeni Radu Stanca Nemzeti Színház UNITER-díjas színésze vezeti a műhelyfoglalkozásokat –, a másik a színházi tábor, melynek vezetője Mucha Oszkár, az Osonó Színházműhely színésze. A helyszín és az időpont azonos: Sepsikőröspatak, július 12–16. Mindkettőre várják a jelentkezőket a szervezők.

Az interetnikai drámatáborba 14 év fölötti magyar és román anyanyelvű fiatalok jelentkezését várják, a színházi tábor 15 év feletti fiataloknak, diákszínjátszóknak, színjátszóknak szól, akik jobban bele szeretnének mélyülni a színészmesterség és a színház világába. Mindkét tábor részvételi díja 390 lej, mely tartalmazza a foglalkozásokat, a szállást és a napi három étkezést is. Mindkét táborban korlátozott a helyek száma.

Az interetnikai tábor egy intenzív együttlét az egész napot kitöltő foglalkozásokkal. Célja lehetőséget teremteni a fiatalok számára, hogy a dráma- és csapatjátékok, személyiségfejlesztő és önismereti gyakorlatok segítségével közelebb kerüljenek egymáshoz, megismerhessék egymást és felfedezhessék a közös alkotás örömét. A színházi tábor ugyancsak intenzív szakmai együttlétet jelent, 8 óra műhelyfoglalkozással, amely még kiegészül a csoportos alkotói tevékenységekkel.

Az Osonó Színházműhelynek számos olyan hazai és nemzetközi projektje van, amelyek során bebizonyosodott, hogy a színház mint forma nagyszerű eszköz és lehetőség az előítéletek leküzdésére, az egymás elfogadására és a közös kapcsolódási pontok megtalálására. A nevezett táborok is ezekre építenek. Több évtizedes tapasztalatának köszönhetően a társulat olyan egyszerű foglalkozástípusokat dolgozott ki a táborok résztvevői számára, amelyek által azok eljuthatnak embertársaikhoz és önmagukhoz, sokat haladhatnak előre a személyes és a szakmai fejlődés útján. Július 1-jéig lehet jelentkezni mindkét táborba az osonoszinhaz@osono.ro e-mail-címen vagy a 0740 578 725-ös telefonszámon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2021-06-11: Közélet - Matekovics János Zoltán:

Tabuk és távolságok bűvöletében (Kovács Levente könyvbemutatója a könyvtárban)

A járványügyi előírások szigorú betartásával kedd este újra benépesedett a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Terme, itt mutatták be Kovács Levente 2019-ben megjelent könyvét, a Trinidad messze van címűt. A szerzővel Nagy Miklós Kund beszélgetett, a könyvből László Zsuzsa és Tulit Éva olvasott fel.
2021-06-11: Közélet - Nagy D. István:

Sikeres a roncsautóprogram, jövőre módosítják

Pozitívan fogadta a lakosság a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által meghirdetett helyi roncsautóprogramot, az igénylések száma megfelel az induláskor végzett becslésnek, azaz háromszáz körüli idős, környezetszennyező jármű forgalomból való kivonása válik lehetővé – számolt be Antal Árpád.