Készül a zöldségpiac

2021. június 22., kedd, Közélet

A tervezett ütemben halad a kézdivásárhelyi zöldségpiac felújítása. Április végén adtunk hírt arról, hogy Temesvárról megérkeztek Kézdivásárhelyre a piac tetőelemei.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A préselt fából készült gerendákat és a tetőelemeket közel két hónap alatt szerelték össze a felújítást végző Conico Rt. szakemberei, és múlt héten a helyére, betonoszlopokra került a tetőszerkezet. A munkafolyamat, a masszív, különlegesen kezelt tartóelemek összeszerelése nem kis szakértelmet kívánt, hiszen a hatalmas idomok összeillesztése egy kirakójátékhoz hasonlított. A zöldségpiac felújítását a céhes város önkormányzata saját költségvetéséből finanszírozza. Kézdivásárhely helyi tanácsa 2019-ben a város költségvetéséből 300 ezer lejt, 2020-ban 850 ezer lejt, az idei büdzséből pedig 2 300 000 lejt különített el a piac korszerűsítésére. A zöldségpiac teljes felújítása mintegy három és fél millió lejbe fog kerülni. (iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1537
szavazógép
2021-06-22: Közélet - Bokor Gábor:

Kihívás előtt a Vadon Egyesület

Komoly feladatra kapott és vállalt megbízatást a sepsiszentgyörgyi székhelyű Vadon Közhasznú Egyesület. A szervezet partnere a Budapesten szeptember 25. – október 14. között sorra kerülő Vadászati és Természeti Kiállításnak, feladata megszervezni, felépíteni, berendezni a Kárpát-medencei Vadászati Értéktár nevet kapott óriás pavilont – tudtuk meg az egyesület vezetőjétől, Demeter Jánostól.
2021-06-22: Közélet - :

Balesetek a főúton

Két közúti balesetet jelentett a Kovászna megyei rendőrség tegnap.