Kánikulariadó

2021. június 24., csütörtök, Belföld

Hét megyére adott ki piros, további tizenegy megyére narancssárga, az ország többi részére pedig sárga jelzésű hőségriasztást tegnap az országos meteorológiai szolgálat.

A riasztás csütörtökön és pénteken érvényes, a kánikulától leginkább sújtott Krassó-Szörény, Temes, Arad, Bihar, Szatmár, Szilágy és Máramaros megyében a nappali csúcshőmérsékletek 39 és 41 Celsius-fok között alakulnak, a narancssárga zónába eső Olténiában 37–39, Erdélyben 35–37 Celsius-fok várható, és éjjel sem lesz hűvösebb 20 foknál. Erdély keleti részében, Munténiában, Dobrudzsában, Moldvában a csúcshőmérsékletek 33 és 37 Celsius-fok között alakulnak. A hőséget a levegő 80 százalékot meghaladó páratartalma miatt az egész országban nehezebb lesz elviselni, és a légköri instabilitás sem szűnik meg, délután és este továbbra is lehet felhőszakadásra, viharra, jégesőre számítani, elsősorban a hegyvidéken.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2021-06-24: Belföld - :

Kórháztűz Jászvásáron

Kedd este kigyulladt a jászvásári Szűz Mária gyermekkórház intenzív osztálya, amely szerencsére üres volt, így csak anyagi kár keletkezett.
2021-06-24: Belföld - :

Enyhe növekedés

A kórházi betegek, köztük a súlyos esetek száma továbbra is csökkenőben van, tegnap azonban az előző napoknál valamivel több új koronavírus-fertőzést és elhalálozást jelentettek.