AutósportNehéz versenyen tisztes helytállás

2021. július 6., kedd, Sport

A sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és az ugyancsak megyeszékhelyi navigátora, Marcus Andreoiu a kétkerék-meghajtású autók között a negyedik, az RC4-es kategóriában a második, míg összetettben a tizenkettedik pozícióban zárta az elmúlt hétvégén megtartott Moldva Ralit. A megszokottól eltérően a szombaton és vasárnap lebonyolított viadal a román ralibajnokság hatodik futama volt.

  • Fotó: Facebook / Szabó Csongor
    Fotó: Facebook / Szabó Csongor

Nehéz, de jó versenyen van túl a sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor, aki technikai okok miatt autócserére kényszerült a máramarosi megmérettetés után, és a román ralibajnokság soron következő két futamát egy Peugeot 208-assal teljesítette. Ennek ellenére a háromszéki pilóta elfogadhatónak ítélte hétvégi teljesítményét, amelynek köszönhetően két kategóriá­ban is megerősítette rangsorbeli második helyét. A Bákóban és környékén megtartott viadalon Szabó két gyorsasági szakaszon is az abszolút 11. időt futotta, ez pedig arra volt elég, hogy a kétkerék-meghajtású autók között a negyedik, az RC4-es kategóriá­ban a második, míg összetettben a tizenkettedik pozícióban fejezze be a moldvai erőpróbát. „Az autó idegen volt számomra, most mentem vele először murván, de így is elégedett vagyok a szerzett pontokkal. Saját magam hétvégi teljesítményével nem vagyok kibékülve, mert több hibám is volt, hiszen nem találtam a megszokott tempónkat, sebességünket. Nehéz futamon vagyunk túl, amit a változékony időjárás nagyon befolyásolt, olyannyira, hogy a szervezők a rali egyik gyorsát törölték, mivel nem tudták szavatolni a versenyzők biztonságát” – nyilatkozta Szabó Csongor.

A Moldva Rali tizenegyedik kiírását egyébként Adrian Răspopa nyerte meg, aki a tizenkét mért szakaszból tízen bizonyult a leggyorsabbnak.

Eredmény: * összetett (FIA rangsor): 1. Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Škoda Fabia R5) 1:24:08.4 óra, 2. Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Škoda Fabia Rally2) +1:48.5 perc, 3. Adrian Teslovan/Cseh Vajk Imre (Mitsubishi Lancer EVO X) +4:57.4 perc… 12. Szabó Csongor/ Marcus Adreoiu (Peugeot 208) +13.59.9 perc * kétkerék-meghajtású autók: 1. Mihai Manole/Marc Banca (Renault Clio R3) 1:36:48.3 óra, 2. Bogdan Tălăsman/Andrei Mitrașca (Suzuki Swift Sport) +22.1 mp, 3. Paul Popa/Teodor–Gabriel Găină (Suzuki Swift Sport) +45.1 mp, 4. Szabó/Andreoiu +1:20.0 perc * RC4-es kategória: 1. Manole/Banca 1:36:48.3 óra, 2. Szabó/Andreoiu +1:20.0 perc, 3. Vlad Răducanu/Laurențiu Mându (Peugeot 208 R2) +3:21.1 perc.

Az országos bajnokság bő három hét múlva a Szeben Ralival folytatódik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1719
szavazógép
2021-07-06: Sport - Tibodi Ferenc:

Mindketten elestek, de mindketten nyertek (Motokrossz)

Szombaton és vasárnap Moreni adott otthont a román motokrosszbajnokság harmadik versenyének, amelyen a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián és az ozsdolai Ördög Zoltán is esett egyet, ám még így is sikerült összetettben az élen zárniuk a viadalt. A hazai küzdelemsorozat szeptember 18. és 19. között Marosvásárhelyen folytatódik.
2021-07-06: Sport - Tibodi Ferenc:

Sprint Kupa tizenegyedszer (Úszás)

A sepsiszentgyörgyi Ciprian SK szervezésében az elmúlt hétvégén került sor az úszó Sprint Kupa tizenegyedik kiírására, amelynek a megyeszékhelyi strand 50 méteres medencéje adott otthont. A viadalon tizenöt hazai klub színeiben mintegy 200 sportoló vett részt.