Igazgatóváltás három iskolában

2021. július 8., csütörtök, Közélet

Ritkán történik meg, hogy iskolavezetők tanév közben mondanak le tisztségükről, idén, egy hónappal a zárás előtt, személyes okokra hivatkozva hárman is beadták a lemondásukat.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Fekécs Károly 1982-ben végezte el az egyetemet, attól az évtől a sepsiszentgyörgyi Gödri Ferenc Általános Iskola matematikatanáraként tanított, 1990–1997 között az iskola igazgatója volt, majd 2007-ig a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség matematika szakos felügyelőjeként fejtette ki tevékenységét. Azt követően a megyeközpont legnagyobb általános iskolájának vezetését vette át, a Váradi József Általános Iskola azóta is az élen szerepel a háromszéki nyolcosztályos tanintézmények ranglistáján, diákjaik az elsők között jutnak be a középiskolás kilencedikes felvételin. 

Lapunk kérdésére Fekécs Károly nem kívánta értékelni pedagógusi pályáját, iskolavezetőként annyit mondott, becsülete és erkölcsi szabályai szerint mindent megtett azért, hogy iskolájukban olyan nevelést és tanítást kapjanak a diákok, amivel helyt tudnak állni az életben minden körülmények között. A tanév végéig helyét Magyarosi Imola, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum történelem szakos tanára veszi át. Fekécs Károly a tanév lezárása után előrehozott nyugdíjba vonul. Nem kíván elszakadni az iskolától, egy ideig együttműködik az iskola alapítványával – mondotta lapunknak. 

A megyeközponti Mikes Kelemen Elméleti Líceum aligazgatója és a szintén sepsiszentgyörgyi Constantin Brâncuși Szakközépiskola igazgatója is lemond még tanévzárás előtt a tisztségéről, előbbit július 31-ig Erdőközi Enikő matematika–informatika szakos tanár helyettessíti, utóbbit Liliana Constantinescu, a iskola jelenlegi tanára.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2021-07-08: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Új intézményvezetők, új programok

A fiatalok, különösen a tinédzserek számára szervezne programokat a Kónya Ádám Művelődési Ház új vezetője: a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által meghirdetett versenyvizsgát megnyerő Tubák-Damian Diána úgy látja, hogy ők azok, akik nem igazán kapnak koruknak megfelelő programokat. Több rendezvényt kíván szervezni az Erdélyi Művészeti Központ is, amelynek Bordás Beáta személyében szintén új igazgatója van.
2021-07-08: Közélet - :

Jól áll a mikeseseknek az élet

Sokat boncolgatjuk azt a kérdést, hogy melyik generáció veszített a legtöbbet a világjárvány következtében behozott korlátozások, szabályozások miatt. Tavalyi végzős diákokként azt hittük, minket ért a legnagyobb szerencsétlenség: a tizenkettedik osztály utolsó három hónapját nem tölthettük együtt, nem ballaghattunk el úgy, mint az összes nemzedék előttünk, elmaradt a bankettünk is. Akkortájt még naivan úgy véltük, hogy őszre visszaáll a világ a rendes kerékvágásba, és egyedül minket fog a jövő COVID-nemzedékként emlegetni. Nagyot tévedtünk.