Olimpia – Tokió, 2020Federer és Sagan is visszalépett

2021. július 15., csütörtök, Sport

Térdsérülés miatt nem indul a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpián a svájciak sztárteniszezője, Roger Federer. A távol maradók listáját a háromszoros világbajnok országúti kerékpáros, Peter Sagan is növeli, aki térdoperáción esett át Monacóban.

  • Roger Federer. Fotó: skysports.com
    Roger Federer. Fotó: skysports.com

A hússzoros Grand Slam-győztes Roger Federer kedden jelentette be, hogy a füves pályás szezonban történt sérülése nem jött rendbe, ezért sajnálattal, de visszalép az olimpiától. A svájci sportoló tavaly két térdműtéten is átesett, ezért közel egy évet ki kellett hagynia. Az idei Roland Garrostól a sikerrel vett harmadik forduló után visszalépett, míg Wimbledonban a negyeddöntőig jutott. A világranglista kilencedik helyezett teniszezője a 2012-es londoni olimpián egyesben döntős volt, míg 2008-ban Pekingben Stan Wawrinka oldalán férfi párosban aranyérmet nyert.

Szintén kedden vált biztossá, hogy nem indulhat a tokiói ötkarikás játékokon Peter Sagan, aki hétfőn térdoperáción esett át. Ezt követően a Szlovák Olimpiai Bizottság és a Szlovák Kerékpáros-szövetség közölte: a versenyző nem fog felépülni a játékok rajtjáig. A kiváló sprinter a jelenleg is zajló Tour de France harmadik szakaszán bukott, majd folytatta a viadalt, de a jobb térdízületében gyulladás keletkezett, ezért visszalépett és a műtét mellett döntött. A 31 éves Sagan bátyja, Juraj társaságában indult volna az olimpia országúti mezőnyversenyében. A helyére Lukas Kubis került a szlovák küldöttségbe.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2021-07-15: Sport - :

Továbbjutott a Fradi és a CFR (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

Az előző idényben csoportkörös Ferencváros kettős győzelemmel jutott tovább a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójából, miután kedden Myrto Uzuni mesterhármasával 3–1 arányban nyert a koszovói FC Prishtina otthonában. A Kolozsvári CFR elherdálta az első mérkőzésen kiépített kétgólos előnyét, azonban a vereség ellenére is továbbjutott Alexandru Chipciu hosszabbításban szerzett találatának köszönhetően. A selejtező második körében a Fradi a litván bajnok Zalgiris, a kolozsvári együttes pedig a gibraltári aranyérmes Lincoln Red Imps ellen lép pályára.
2021-07-15: Sport - :

Bromell 10 mp alatt férfi 100 méteren (Atlétika, Gyémánt Liga)

Az amerikai Trayvon Bromell 9.98 másodperccel nyerte meg a férfi 100 métert az atlétikai Gyémánt Liga keddi londoni versenyén.