Szemezgessen a hatékony kertszépítési ötletekből! /X/

2021. július 20., kedd, Szabadidő

Gyakran látni a nagyobb méretű kertes házak körül, hogy a teljes udvar területe le van betonozva vagy térkővel kirakva. A tisztántartás szempontjából ez egy gazdaságos és egyszerű megoldás, de némi kreativitással és munkával, sokkal többet lehetne kihozni a rendelkezésre álló területből.

Tény, hogy sokan nem szeretnek a virágokkal és fűnyírással bíbelődni, pedig ennek megvan a maga varázsa, amit érdemes átélni. Egy szépen felépített díszkert ugyanis hatalmas örömforrás több szempontból. A zöldellő felület jelentősen mérsékli a nyári napok forróságát, a különféle növények pedig színpompával, illatvarázzsal töltenek mindent.

Formagazdag udvar építése

Az internetről egyértelműen elmondható, hogy a kertszépítési ötletek tárháza, ezért, ha szüksége van néhány hasznos tippre, akkor pár kattintással megtalálhatja azokat. Nagyon könnyen létrehozható hihetetlen formagazdagság, csak tudni kell milyen termékeket érdemes kiválasztani ennek érdekében. A különféle térkövek hatalmas választéka áll rendelkezésre, valamint egyedi gyepszegélyek vethetők be az éles határok elválasztására. Gyepsávok, virágágyások válthatják egymást, valamint szilakert, kerti tó, patak és csobogó hozható létre egyszerűen. A formára nyírt sövények, mulcsozott térfelszín, futónövények páratlan hangulatot adnak minden kertnek. Nincs határa a kreativitásnak és bármilyen elképzelés megvalósítható.

Fontos a madárbarát környezet

A zöld és hűvös környezetben az állatok is örömmel megtelepednek. A nyári időszakban a madarak szintén szenvednek a forróságtól, ezért egy kis tavacska nekik is közösségi hely, ahova lejárhatnak inni, fürödni. Nagyon ötletes odúk készíthetők el, akár régi bakancsok, csizmák felhasználásával. Minél több madárfaj van jelen egy udvarban, a kártevő rovarok megtelepedésének az esélye annál kisebb. Az sem mellékes, hogy a szárnyasok széklete pedig foszforban gazdag trágyaként szolgál, ami táplálja a növényeket és élteti a talajt. Tegyen róla tehát, hogy a szín- és illatpompás udvart a dallamos madárfüttyök tegyék varázslatossá. Kell ennél több? (X)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 956
szavazógép
2021-07-20: Magazin - :

Komfort és dizájn a fürdőszobában /X/

A fürdőszoba az egyik legkedveltebb hely az emberek körében. Ugyanis ebben a helyiségben olyan tevékenységeket végezhetünk, amelyek feltöltenek, megnyugtatnak és kikapcsolnak. Már csak ezért sem mindegy, hogy mindezt, milyen környezetben tesszük.
2021-07-20: Közélet - Iochom István:

Négy év a rács mögött – ártatlanul (Beke István és Szőcs Zoltán a börtönévekről)

Számos érdeklődő – újságírók, politikusok, családtagok és szimpatizánsok – jelenlétében kedden a déli harangszó után tartott közös sajtótájékoztatót a kézdivásárhelyi Gábor Áron-szobor előtt a hétfőn szabadult Beke István és Szőcs Zoltán, valamint Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő. Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusát Fodor Tamás konzul képviselte. A sajtótájékoztatót nem csak a tévések rögzítették, a belügy munkatársa is végigfilmezte az eseményt.