Labdarúgás, 2. LigaA Steaua ellen kezd az FK Csíkszereda

2021. július 21., szerda, Sport

A Román Labdarúgó-szövetség hétfőn kisorsolta a 2021–2022. évi másodosztályú bajnokság menetrendjét. A Valentin Suciu irányította FK Csíkszereda idegenben, a Steaua Bukarest vendégeként mutatkozik be a július 31-én rajtoló idényben. A székelyföldi együttes első hazai mérkőzését az előző idényben az élvonalból kiesett Astra Giurgiu ellen játssza.

  • Fotó: Pál Zoltán
    Fotó: Pál Zoltán

A július 31-én rajtoló szezonban az FK Csíkszereda vendégként, az újonc Steaua pályáján kezdi bajnoki menetelését. A felújított stadiont július 7-én az OFK Belgrád elleni felkészülési mérkőzéssel avatták fel, a piros-kék mezesek 6–0 arányú győzelmet arattak a szerb harmadosztályú ellenfelükkel szemben. Valentin Suciu legénysége augusztus első hétvégéjén játssza első hazai mérkőzését, amikor az Astra Giurgiu látogat Csíkszeredába. A csíkszeredai csapat a folytatásban a Petrolul Ploiești otthonában lép pályára, majd a Concordia Chiajna utazik Hargita megyébe. Ezt követően az FC Hermannstadt fogadja a csíkszeredai együttest, amely egy héttel később a Kolozsvári U ellen játszik hazai környezetben. Az első tíz fordulóban még a Temesvári Politehnica, az FC Buzău, az FC Unirea Constanța és szintén az első osztályból kiesett Jászvásári Politehnica lesz az FK Csíkszereda ellenfele.

A másodosztály lebonyolítási rendszere nem változott az előző idényhez képest: a benevezett húsz csapat az alapszakaszban csak az odavágó-sorozatban játszik egymással, majd ezt követi a rájátszás, ahol a felsőházban a legjobb hat a feljutásért harcol, míg az alsóházban a többi 14 együttes két csoportra osztva a bennmaradásért küzd. A playoffban oda- és visszavágót, azaz összesen tíz fordulót rendeznek, a playoutban a résztvevők csak egyszer játszanak egymás ellen. A felsőház két legjobb csapata feljut az élvonalba, míg a harmadik és a negyedik osztályozót játszik az 1. Liga alsóházának nyolcadik és hetedik helyezettjével. A harmadosztályba 5 együttes esik ki, a két alsóházi csoport ötödik és hatodik helyezettje, emellett a két negyedik osztályozót vív egymással, a vesztes szintén búcsúzik a másodosztályú bajnokságtól.

Az 1. forduló programja (július 31.): FC Ripensia Temesvár–FC Dunărea Călărași, FC Unirea Dés–FC Unirea Slobozia, Sellenberk–FC Dacia Unirea Brăila, FC Brassó–Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Steaua Bukarest–FK Csíkszereda, Astra Giurgiu–FC Metaloglobus Bukarest, Petrolul Ploiești–Jászvásári Politehnica, Concordia Chiajna–FC Unirea Constanța, FC Hermannstadt–FC Buzău, Kolozsvári U–Temesvári Poli­tehnica.

A székelyföldi csapat további programja az alapszakaszban: * 2. forduló (augusztus 7.): FK Csíkszereda–Astra Giurgiu * 3. forduló (augusztus 14.): Petrolul Ploiești–FK Csíkszereda* 4. forduló (augusztus 21.): FK Csíkszereda–Concordia Chiajna * 5. forduló (augusztus 28.): FC Hermannstadt–FK Csíkszereda * 6. forduló (szeptember 11.): FK Csíkszereda–Kolozsvári U * 7. forduló (szeptember 18.): Temesvári Politehnica–FK Csíkszereda * 8. forduló (szeptember 25.): FK Csíkszereda–FC Buzău * 9. forduló (október 2.): FC Unirea Constanța–FK Csíkszereda * 10. forduló (október 16.): FK Csíkszereda–Jászvásári Politehnica * 11. forduló (október 23.): FC Metaloglobus Bukarest–FK Csík­szereda * 12. forduló (október 30.): FC Dunărea Călărași–FK Csíkszereda * 13. forduló (november  6.): FK Csíkszereda–Viitorul Pandurii Târgu Jiu * 14. forduló (november 20.): FC Dacia Unirea Brăila–FK Csíkszereda * 15. forduló (november 27.): FK Csíkszereda–FC Unirea Slobozia * 16. forduló (december 4.): FC Ripensia Temesvár–FK Csíkszereda * 17. forduló (2022. február 26.): FK Csíkszereda–FC Unirea Dés * 18. forduló (2022. március 5.): Sellenberk–FK Csíkszereda * 19. forduló (2022. március 12.): FK Csíkszereda–FC Brassó. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-07-21: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2021-07-21: Sport - :

Kilenc magyar aranyérmet jósolnak (Olimpia – Tokió, 2020)

Kilenc arany-, öt ezüst- és nyolc bronzérmet tippelt a magyar olimpiai delegáció számára az AP amerikai hírügynökség a tokiói olimpiára – adja hírül a Nemzeti Sport.