Ferenc pápa MagyarországonAz állam- és kormányfővel is találkozik a főpásztor

2021. július 22., csütörtök, Világfigyelő

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkársága tegnap közölte Ferenc pápa budapesti és szlovákiai látogatásának programját.

  • Fotó: Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus
    Fotó: Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

Szeptember 12-én reggel nyolc óra előtt érkezik meg a pápát szállító repülőgép a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A hivatalos köszöntők után a katolikus egyházfő találkozik Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel, majd a püspökökkel a Szépművészeti Múzeumban. Ezután 10 órától Ferenc pápa fogadja a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának képviselőit és a zsidó közösségek képviselőit. A Szentatya mindkét rendezvényen beszédet mond. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje – amelyet Ferenc pápa celebrál – 11 óra 30 perckor kezdődik a Hősök terén. Huszonegy év elteltével vesz részt katolikus egyházfő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson.

A repülőtéren 14.30-tól búcsúceremónia lesz, majd a katolikus egyházfő tovább indul Pozsonyba. Háromnapos szlovákiai látogatásán egyházi és világi vezetőkkel, a roma és a zsidó közösség tagjaival találkozik. Ferenc pápa felkeresi Kassa és Eperjes városát, szeptember 15-én pedig szentmisét tart a sasvári pálos kegyhelyen.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-07-22: Belföld - :

Orvosolják az árvízkárokat

A kormány tegnapi ülésén 148,7 millió lejes támogatást hagyott jóvá az áradások és földcsuszamlások által sújtott 17 megye számára.
2021-07-22: Világfigyelő - :

Működésképtelen az észak-írországi protokoll (Brexit)

London szerint működésképtelennek bizonyult és ezért jelentős módosításokra szorul a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréhez kapcsolódó észak-írországi protokoll. David Frost, a brit kormány Brexit-ügyi államtitkára tegnapi nyilatkozatában leszögezte: Nagy-Britannia szerint a protokollnak több olyan alapvető célkitűzése van, amely nem teljesíthető, ezért új megközelítésre van szükség tárgyalások útján. Frost hangsúlyozta, hogy a brit kormány nem elvetni akarja a protokollt, de új, fenntartható egyensúlyi állapotot szeretne kialakítani, amely az Egyesült Királyság és az Európai Unió viszonyát is stabil alapokra helyezi.