KarateHárspataki Sepsiszentgyörgyön készült az ötkarikás játékokra

2021. július 29., csütörtök, Sport

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club július 20. és 28. között rangos eseményt szervezett a Sepsi Arénában, ugyanis a megyeszékhelyi sportlétesítményben együtt edzett Hárspataki Gábor – első magyarként szerzett kvótát karatéban –, a magyar nemzeti csapat egy része, valamint egy 15 fős román válogatott. A magyar sportoló hétfőn indul Tokióba, augusztus 6-án kezdi meg szereplését az olimpiai játékokon a -75 kilogrammos súlycsoportban, ahol tíz versenyző küzd az érmekért.

  • Hárspataki Gábor, Vass Hunor és Fischer Mihály
    Hárspataki Gábor, Vass Hunor és Fischer Mihály

Az edzőtáborban jeles sportolók tették tiszteletüket, ugyanis az MTK Budapest 25 éves, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes versenyzője, Hárspataki Gábor mellett első számú edzőpartnere, Szegedi Döme többszörös Európa- és világbajnok, Premier League-győztes is a Sepsi Arénában edzett, akárcsak Baranyi Zsófia korosztályos Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági olimpiai 5. helyezett, valamint Ilankovic Aleksandra és Jakubovics Dalma korosztályos Európa-bajnokok, illetve Virág András Karate Combat-versenyző, világkupagyőztes és 2021-ben az Exatlon Hungary kiemelkedő játékosa. A magyar sportolókhoz csatlakozott Rom Gaigi izraeli válogatott karatéka és számos válogatott sportoló, akik Magyarországról és Sepsiszentgyörgyről érkeztek, hogy segítsék a felkészülést. A román nemzeti csapatból július 24-én 15 versenyző csatlakozott az edzőtáborban részt vevőkhöz. Az edzések Fischer Mihály, Hárspataki Gábor edzője irányításával zajlottak naponta két időpontban.

„Úgy gondoljuk, kiemelkedően nagy megtiszteltetés vidékünknek és városunknak, hogy egy ilyen jelentős esemény házigazdája lehetünk. Célunk a további együttes munka fenntartása a két ország sportolói között, és bízunk benne, hogy megmutatkozik a sport szellemisége által képviselt sportszerűség, illetve új barátságok, kapcsolatok születnek, köttetnek” – mondta Vass Hunor, a Sport-All Sport Club elnöke. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1810
szavazógép
2021-07-29: Sport - Miska Brigitta:

Továbbírhatják a sporttörténelmet (Labdarúgás, Konferencia Liga)

A Sepsi OSK története során először léphet pályára nemzetközi kupamérkőzésen a sepsiszentgyörgyi stadionban. A nagyszombati, gól nélküli első mérkőzést követően ma rendezik a Spartak Trnava elleni visszavágót a Konferencia Liga-selejtező második fordulójában. A 19.30-tól kezdődő összecsapást a koszovói Besfort Kasumi vezeti. A találkozót a Digi Sport 1 és a Look Sport Plus élőben közvetíti. Továbbjutás esetén a háromszéki gárda a Maccabi Tel-Aviv vagy a Sutjeska Nikšić együttesével találkozhat a harmadik fordulóban. Az izraeli–montenegrói párharc első mérkőzése szintén gól nélküli döntetlennel zárult Montenegróban.
2021-07-29: Sport - :

Milák olimpiai bajnok, aranyérmes a román női kétpár (Tokió, 2020)

A világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf olimpiai csúccsal nyert aranyérmet 200 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyének szerdai napján. A szám másik magyar indulója, Kenderesi Tamás a negyedik helyen végzett.