BirkózásSzékely–magyar párharc

2021. augusztus 3., kedd, Sport

Magyar ellenfelet kapott a pályafutása első olimpiáján szereplő sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta, aki a tokiói olimpia birkózóversenye 62 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a magyarországi Sastin Mariannával találkozik.

  • Fotó: Comitetul Olimpic și Sportiv Român
    Fotó: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Összesorsolták a tokiói olimpia birkózóversenye 62 kilogrammos súlycsoportjának két magyar résztvevőjét: a 2019-ben Európa-bajnoki ezüstérmet szerző háromszéki Incze Kriszta az anyaországiak világbajnokával, Sastin Mariannával találkozik az ötkarikás viadal nyolcaddöntőjében. Mátéfi Árpád, a megyeszékhelyi sportolónk edzője szerint a két birkózó ez idáig hivatalos meccsen nem találkozott egymással, felkészülési mérkőzést vívtak már, ezeket hol az egyik, hol a másik lány nyerte meg. Mostani párharcukra kedden 6 órakor kerül sor (az RTV1 és az M4 Sport élőben közvetíti), továbbjutás esetén Kriszta a negyeddöntőben a kirgiz Ajszulu Tinibekova, illetve a lett Anastasija Grigorjeva párharcának győztesével találkozik.

Incze Kriszta Európa-bajnokságon szerzett már ezüst- és bronzérmet, U23-as világbajnokságon volt már ötödik helyezett, de felnőtt világbajnokságon eddigi legjobb eredménye egy 9. helyezés. Sastin negyedszer indul már az ötkarikás játékokon, s korábban világbajnokságon nyert arany-, ezüst- és bronzérmet, Európa-bajnokságon pedig kétszer volt második és ötször harmadik. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2021-08-03: Sport - Miska Brigitta:

Hideg zuhany: kikapott az újonctól a Sepsi OSK (Labdarúgás, 1. Liga)

Az első két mérkőzésén gólt és pontot sem szerző Mioveni borította a papírformát, ugyanis vendégként nagy meglepetésre 2–1 arányban legyőzte a több gólhelyzetet kidolgozó sepsiszentgyörgyi csapatot az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában. A Sepsi OSK az idényben először szenvedett vereséget, míg az újonc Argeș megyei együttes több mint kilenc év után először diadalmaskodott a román első osztályban, aminek köszönhetően elmozdult a rangsor utolsó helyéről.
2021-08-03: Sport - :

Vettel kizárásával Hamilton a második (Forma–1)

Kizárták a vasárnapi 36. Magyar Nagydíjról a négyszeres német világbajnokot, ugyanis Sebastian Vettel (Aston Martin) járművében a megengedettnél kevesebb üzemanyag maradt, így az eredetileg harmadik helyen záró brit Lewis Hamilton (Mercedes) lett a második helyezett a francia Esteban Ocon (Alpine) mögött. Az Aston Martin jelezte, hogy fellebbez a döntés ellen.