Gyorsul a fertőzés üteme

2021. augusztus 9., hétfő, Belföld

Csaknem háromszor annyi koronavírusos beteg halt meg Romániában az elmúlt hét napban, mint az előző héten, az új fertőzések száma pedig másfélszeresére emelkedett.

A kommunikációs törzs tegnapi jelentése szerint az utóbbi 24 órában 208 új fertőzést diagnosztizáltak és három fertőzött vesztette életét, így 29-re emelkedett az elmúlt héten elhunyt koronavírusos betegek száma. Ez csaknem háromszorosa az előző heti 10, illetve a két héttel korábbi 12 halálesetnek. Romániában július közepén – másfél hónapos stagnálás után – ismét gyorsulni kezdett a fertőzés üteme. Az augusztus 2–8-i héten 1578 új esetet diagnosztizáltak, másfélszer annyit, mint az előző héten (1049), illetve ötször annyit, mint egy hónappal korábban, a július 5–11-i héten, amikor még csak 285 új eset volt. A járvány gyorsulásának hatása néhány napos eltolódással mutatkozott meg a kórházi kezelésre szorulók, illetve egyhetes eltolódással az intenzív terápiára szoruló súlyos esetek számának emelkedésében. Július 17-e óta a kórházban kezelt fertőzöttek száma 240-ről 579-re, az intenzív osztályon ápoltaké pedig 32-ről 79-re növekedett. Július közepétől kezdődően mostanáig a napi két haláleset számított átlagosnak. Az utóbbi két hét esetszámaiból kiszámított mozgóátlag – miután három hétig stagnált – tegnap emelkedett ismét háromra. Az elmúlt héten kedden és pénteken 5–5, szombaton pedig már 8 áldozatot követelt a járvány. Romániában 5 065 000 ember, a beoltható 12 év feletti lakosság kevesebb mint 30 százaléka kapott legalább egy adag oltást.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1537
szavazógép
2021-08-09: Belföld - :

Megerősíteni a nemzeti összetartozás-tudatot (Szili Katalin Sződemeteren)

A globalizációval szemben megnyilvánuló nemzeti önazonosság-, összetartozás-tudat megerősítését szorgalmazta pénteken a partiumi Sződemeteren, Kölcsey Ferenc szülőfalujában Szili Katalin miniszterelnöki megbízott a költő születésének 231. évfordulóján.
2021-08-09: Belföld - :

Népszerű a tengerpart

Idén a román tengerpart legnépszerűbb üdülőtelepének Mamaia, Eforie Sud és Olimp bizonyul, a szállásárak pedig 170 lejnél kezdődnek – derül ki egy online szállásfoglalási platform elemzéséből.