Felszámolnák a speciális ügyintézői munkakört

2021. augusztus 25., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Sürgősségi rendeletet készül elfogadni a kormány az állami vállalatok privatizációját előkészíteni hivatott, úgynevezett speciális ügyintézők felszámolásáról – jelentette be Facebook-oldalán Claudiu Năsui gazdasági miniszter.

A tárcavezető azt írja, a speciális ügyintézői feladatkört az Adrian Năstase irányította kabinet vezette be egy 2002-es törvénnyel, mely szerint a kijelölt különleges ügyintézőnek az lenne a feladata, hogy előkészítse az állami vállalatok privatizációját, a valóságban azonban évek óta nem történt semmi ezen a téren. Meglátása szerint az intézkedéssel voltaképpen jól fizető állásokhoz akarták juttani a párthoz közel álló személyeket. „A mi vállalatainkból az ő vállalataik lettek, fekete lyukak, amelyeken keresztül leszívták a pénzeket két évtizeden át. Hogyan? Hát amíg a vállalatot nem privatizálják, a speciális ügyintéző szép kis fizetést vesz fel, amely esetenként elérheti a 19 ezer lejt havonta” – magyarázza bejegyzésében a miniszter. Hozzáteszi, az amúgy is csődközeli állapotba jutott vállalatokat a különleges ügyintézés időszakában a végtelenségig eladósították, majd időszakosan eltörölték az adósságaikat. Năsui szerint azért is fontos a speciális ügyintézők rendszerének felszámolása, mert ellenkező esetben az Európai Unió kötelezettségszegési eljárást indíthat Románia ellen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 756
szavazógép
2021-08-25: Pénz, piac, vállalkozás - :

Újabb autópályaterv

Az Országos Útügyi Vállalat (CNAIR) aláírta a Brassót Fogarassal összekötő autópályáról szóló megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséről szóló szerződést a kivitelezővel – jelentette be Cătălin Drulă szállításügyi miniszter a Facebookon.
2021-08-25: Gasztronómia - Demeter Virág Katalin:

Kukoricától a szőlőig – terítéken a nyárutó ízei

Főzés tekintetében a nyárutó talán a leggazdagabbnak mondható, ami a piacokon elérhető alapanyagokat illeti, ilyenkor viszonylag sokféle gyümölcs és zöldség kapható. Alábbi összeállításunkban a hétköznapokban könnyen hasznosítható recepteket ajánlunk olyan zöldség- és gyümölcsfélékből, melyeket általában önmagukban is szívesen fogyasztunk.