Az utca hangja

2008. november 14., péntek, Nyílttér

BERKI JÁNOS, GYERGYAI IMRE, KOVÁCS ÁRPÁD, BIDIGA LÁSZLÓ, BAKA VALÉR, Kézdivásárhely. A felső-háromszéki—orbaiszéki körzet szenátorjelöltje, Bokor Tibor tanár, igazgató kimagasló érdeme — amit az akkori tanács beleegyezésével sikerült megvalósítania — az elhíresült zöldövezeti illeték, azaz kaszásadó, amelyet szobaszám szerint rónak ki, pedig a lakók tapodnak és szemetelnek.

És azoknak is fizetniük kell, akik aszfaltozott vagy betonozott környezetben élnek. Megválasztása esetén ezt a parlamentre is kiterjeszthetné Bokor úr, mivel az ottaniak fizetőképessége jóval nagyobb, mint az elszegényedett székelyeké. Vajon miként reagálnának a honatyák, amikor olyan helyiségekre is fizetniük kell, amelyeket nem is használnak, mert alkalmatlan a szunyókálásra? Meg lehetne adóztatni a könyveket és füzeteket is a székelyek tanulókedvének csillapítására; már úgyis kevesen jutnak el a felsőoktatásba, ami negatív hatással van életünkre, csak az érdekvédelmi szervezet értékeli fényesnek az elmúlt 18 évet. Talán jobb lett volna új színekben indulnia az új jelöltnek, de reméljük, megválasztása esetén nem felejti el, hogy kiktől kapott mandátumot, és kiket képvisel.

BOTH ETELKA, Sepsiszentgyörgy. Vannak jó példák is városunk kereskedelmében a kispénzű ügyfelek kiszolgálása terén. Jómagam megbecsült vendégnek érzem magam a Mikó alatti cukrászdában, a Big mama étkezdében, a Csíki negyedi zöldségesboltban és Economat-üzletben, és szeretném, ha máshol is hasonló figyelmességgel szolgálnák ki a vevőket. Általában azért javult a helyzet a pár évvel ezelőtti állapotokhoz képest, és remélem, hogy ez az irány megmarad.

BALOG IRMA, Magyarhermány. Gyö­nyörű példája volt az összefogásnak és segíteni akarásnak a Szőcs Ferikéért szervezett nagybaconi jótékonysági rendezvény. A községhez tartozó települések óvodás és iskolás gyermekei, pedagógusai csaknem teljes létszámban jelen voltak, és sok szülő is elkísérte gyermekeit, akik értékes előadásokat mutattak be, a pedagógusok pedig emléktárgyakat készítettek eladásra. Igaz, csepp a tengerben ami összegyűlhet olyan emberektől, akik maguk is alig vannak meg egyik napról a másikra, de mindannyian tiszta szívvel adakoztak. Bárcsak azok is megtennék, akik konkrétan tudnának tenni Ferike gyógyulásáért!

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1170
szavazógép
2008-11-14: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett férj, édesapa, nagyapa, testvér, sógor, após, apatárs, vő, keresztapa, közeli és távoli rokon, szomszéd és jó ismerős, a hatolykai születésű kézdivásárhelyi
PAPP IVÁN
szerető szíve életének 63. évében türelemmel viselt betegség után megszűnt dobogni.
Drága halottunk földi maradványait 2008. november 15-én 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a református temetőben.
A gyászoló család
7252353
2008-11-14: Nyílttér - Simó Edmund:

Jövedelemadó (Jegyzet)

A relativitás elméletének zseniális megalkotója, Albert Einstein azt mondta egyszer, hogy a világon, ha van valami érthetetlen, az nem más, mint a jövedelemadó!