Pedagógusok drámatábora

2021. szeptember 7., kedd, Magazin

Az Osonó Színházműhely a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskolával közösen hozta létre azt a színházi és önismereti tábort, amely negyedik állomása volt a csoportvezetők és pedagógusok számára szervezett, egy éve zajló képzésnek. A Kovászna, Hargita és Brassó megyéből érkezett 16 résztvevő augusztus 24–28. között táborozott a sepsikőröspataki Virágcsárda Panzióban.

A Prezsmer Boglárka drámapedagógus, valamint az Osonó két tagja – Fazakas Misi és Mucha Oszkár – által vezetett foglalkozások nagy hangsúlyt fektettek a csapatépítésre, az önismereti és személyiségfejlesztő gyakorlatokra, drámajátékokra, beszédkészség-fejlesztő feladatokra és a színházi alapképzésre azzal a céllal, hogy a résztvevők gyarapíthassák eszköztárukat, valamint a gyakorlatokat felhasználják rendezői munkájukban, tanítási módszerükben, osztályfőnöki vagy csoportvezetői tevékenységükben.

A színházi gyakorlatokba való elmélyülés, a keresés és a kísérletezés újabb impulzusokat adott a résztvevőknek a szakmai tevékenységük átgondolására. Az intenzív tábor minden reggel a lelki-szellemi bemelegítőként szolgáló nap­indítóval kezdődött, utána műhelyfoglalkozásokat tartottak, este pedig rövid színházi jelenetek próbái zajlottak, amelyeket az utolsó nap délelőttjén mutattak be a kiscsoportok.

Mindezek mellett beszélgetésekre is sor került, így a résztvevők egymástól értesülhettek a munkaterületükön felmerülő sajátos nehézségekről és problémákról, ugyanakkor az egyéni módszerek és felelősségek adta megoldási lehetőségekről is. A képzésen túl a tábor célja az volt, hogy a pedagógusok feltöltődve kezdhessék az új tanévet. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2090
szavazógép
2021-09-07: Magazin - Iochom István:

Egy év kihagyás után ismét volt pityókafesztivál (Őszi Sokadalom Kézdivásárhelyen)

Egyéves kényszerszünet után szombaton kellemes őszi időben és jó hangulatban tartották meg a 11. Pityókafesztivált a Molnár Józsiás parkban. A Tegyünk Kézdiszékért civil tömörülés és a városháza szervezésében zajló rendezvényen tíz megyénkbeli csapat vett részt: a Borbarátok, a Kommuna, a Férfiak Klubja, a Nexxon, a Szörcsei Szabadtűzi Lovagrend, a Lányos Asszonyok, a Rák Ellen a Jövőért, a Két Kupica, a Nők Egyesülete és a Zöld Nap Egyesület.
2021-09-07: Elhalálozás - :

Elhalálozás