KézdivásárhelyVéget ért az Őszi sokadalom

2021. szeptember 13., hétfő, Közélet

Péntektől tegnapig zajlott Kézdivásárhelyen az Őszi sokadalom második felvonása. Pénteken már az utcai árusok és a népi művészek is benépesítették a Gábor Áron teret, a rendezvény vasárnap este a Republic koncertjével ért véget.

  • Fotó: Facebook / Őszi Sokadalom
    Fotó: Facebook / Őszi Sokadalom

Az idei sokadalom hivatalos megnyitóját is péntek délután 17 órakor tartották a Vigadó előtti téren a Tanulók Klubja mazsorettcsoportjai és fúvószenekara fellépésével. Az előadások és koncertek a Vigadó udvarán és a volt kaszárnyánál felállított szabadtéri színpadon zajlottak, gyermekprogram, ifjúsági tér, utcazene, papírszalvéta-, kártyanaptár-, telefonkártya-kiállítás és -börze várta az érdeklődőket.

A Gyűjtemények Házának a mostani volt a kilencedik, börzével egybekötött kiállítása helybéli és sepsiszentgyörgyi gyűjtők részvételével. A szervezők az utcazene-kedvelőkre is gondoltak, idén utcazenéből gazdag volt a felhozatal, hiszen a helyiek mellett sepsiszentgyörgyi, kolozsvári és székelyudvarhelyi muzsikusok is felléptek. Az ifjúsági tér vendége volt többek között Rácz Zsófia, a magyar kormány Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára és Kacsó-Doboly Izabella, a román kormány ifjúsági államtitkára, valamint közönségtalálkozót is tartottak a Háromszéki Ágyúsok jégkorongcsapattal és a közkedvelt Pittyes Kettessel.

A sokadalom tegnap este a volt kaszárnyánál másfél órás Republic-koncerttel zárult. A tűzijáték idén elmaradt. A sokadalom ideje alatt a résztvevők egyészségügyi ellátásáról a Megyei Vöröskereszt és a Salvatore Egyesület önkéntesei gondoskodtak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 958
szavazógép
2021-09-13: Közélet - Ferencz Csaba:

Száz éve a kultúra szolgálatában (Sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda)

Szombaton ünnepelte fennállásának századik évfordulóját a Sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda. A Gyöngyvirág utcai református templomban tartott ünnepi hangversenyen négy kórus lépett közönség elé, a jubiláló dalárdát köszöntők pedig a dalkultúra továbbéltetésében végzett szolgálatot méltatták.
2021-09-13: Közélet - Hecser László:

Alapfokon elítélték a nagyajtai polgármestert

A Sepsiszentgyörgyi Bíróság alapfokon három év börtönre és az okozott kár megtérítésére ítélte Bihari Edömér nagyajtai RMDSZ-es polgármestert és Barta István Zsolt községi jegyzőt, továbbá öt évre eltiltotta őket jelenleg betöltött tisztségeik viselésétől. A nem jogerős ítélet szerint a hivatallal való visszaélésért elítéltek büntetését feltételekhez kötve öt évre felfüggesztik. Az ítélet a kiközléstől számítva tíz napon belül megfellebbezhető – áll a romániai bíróságok portálján közzétettekben.