Divat régen és maRuhaköltemények a Borudvarban

2021. szeptember 14., kedd, Magazin

Szombat este a kézdivásárhelyi Borudvarban – előző nap pedig a Maassluis Nyugdíjasklubban – a közkedvelt Koszika and The HotShots zenekar fellépése előtt Teleki Aranka divatbemutatóját követhették az érdeklődők.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Aki Teleki Aranka nevét hallja, annak elsősorban a népi viselet jut eszébe, de az ismert viseletkészítő népi motívumkinccsel ötvözött modern ruhákat is varr. Az általa készített ruhákban lépnek fel a kézdiszéki néptáncegyüttesek, és megrendelésre más vidékek számára is varr népi viseletet.

Teleki Aranka újabb egyéni divatbemutatójának helyszínéül – akárcsak 2018-ban és 2019-ben – ezúttal is a Borudvart választotta. A kovásznai születésű alkotónak mindig az volt az álma, hogy szép öltözéket készítsen, sikeres magánvállalkozóként minden elképzelését megvalósíthatja. A bemutatott ruhák maiak, modernek voltak, de alkotójuk vigyázott arra, hogy egy-egy kalotaszegi, matyó vagy kalocsai mintát, hímzést is belopjon azokba.

A kifutón Csüdör Eszter, Szabó Katalin, Szőcs Ildikó, Bán Karen, Handra Cintia, Pászka Melinda, Harai Adrienn és Makó Henrietta mutatta be a Teleki Aranka által készített ruhakölteményeket.

A divatbemutató után az érdeklődők megtekinthették a Felső-Háromszéki Kézműves Egyesület szervezésében ugyancsak a Borudvarban, a Pajtában berendezett Gyimesi szoba vándorkiállítást.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1028
szavazógép
2021-09-14: Sport - :

Barcelonában kezd a Bayern München (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

A Bayern München barcelonai vendégjátéka lesz a rangadó a Bajnokok Ligája 2021–2022. évi csoportkörének első, keddi játéknapján, amelyen a Lőw Zsolt személyében magyar másodedzőt foglalkoztató címvédő Chelsea az orosz Zenit csapatát fogadja.
2021-09-14: Magazin - Hecser László:

Kamionosok ünnepe Erdővidéken

Szombaton és vasárnap egy év kiesést követően ismét kamionos találkozót szerveztek Baróton, illetve Felsőrákoson. Bár a járványveszély miatt a program nem feltétlen úgy alakult, ahogy tervezték, a szervezők mégis elégedettek: a szürke és fárasztó, országúton töltött hétköznapok után kicsit pihenhettek.