Hegyi-kerékpározásSprintbefutó döntött az aranyéremről

2021. szeptember 15., szerda, Sport

A sepsiszentgyörgyi Molnár Ede 2019 és 2020 után sorozatban harmadszor zárta ezüstéremmel a Cross-Country Marathon (XCM) országos bajnokságot, amelynek szeptember 11-én Medgyes adott otthont. Bár a verseny nagy részében a háromszéki kerékpáros haladt az élen, a győztesről sprintbefutó döntött, amelyet Roberto-Dumitru Burța teljesített a leggyorsabban.

  • Molnár Ede. Fotó: Hila Tibi
    Molnár Ede. Fotó: Hila Tibi

Az országos bajnokságra 58 versenyző nevezett, emellett az amatőr sportolók két távon – 25 és 40 km – tehették próbára magukat, valamint elektromos kerékpárokkal is indulhattak az érdeklődők. A medgyesi megmérettetésen összesen több mint 470 sportoló állt rajthoz, a leghosszabb szakaszon 2000 méter szintkülönbség nehezítette a résztvevők feladatát. A bukaresti Dinamo-BikeXpert-Superbet Racing Team 25 éves háromszéki kerékpározója az aranyéremért utazott Szeben megyébe, viszont a sprintbefutó nem úgy sikerült, ahogy eltervezte. Végül a jól hajrázó Roberto-Dumitru Burța egy másodperccel megelőzte a sepsiszentgyörgyi versenyzőt, aki mögött célfotó döntött a bronzérem sorsáról, amelyet Gerhard Moldansky kaparintott meg.

„Nem a tervek szerint alakult az országos bajnokság, ugyanis nem sikerült megnyernem az aranyérmet. Az elmúlt három évben ezüstérmet szereztem, viszont idén kicsit csalódott vagyok, zavar, hogy egy olyan versenyző előzött meg, akit idén már többször legyőztem. A megmérettetés nagy részében az élen haladtam, azonban a mondhatni elenyésző szintkülönbség miatt egy nagyobb boly együtt volt. Úgy érzem, hogy nem hibáztam, a felkészülésem nagyszerűen sikerült, rápihentem a versenyre, ám az utolsó 500 méteren a sprint valahogy nem jött össze” – nyilatkozta Molnár Ede, aki 2021-ben egy aranyérmet (XCE), egy ezüstérmet (XCM) és egy bronzérmet (XCO) szerzett az országos bajnokságokon, valamint Balkán-bajnoki címet is nyert.

Eredmények, XCM országos bajnokság: 1. Roberto-Dumitru Burța (Scott ProCycling) 3:16:19 óra, 2. Molnár Ede (Dinamo-BikeXpert-Superbet Racing Team) 3:16:20, 3. Gerhard Moldansky (Dinamo-BikeXpert-Superbet Racing Team) 3:16:20 óra.(miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 774
szavazógép
2021-09-15: Sport - :

Tapasztalt játékos a Sepsi-SIC-nél (Női kosárlabda)

A jövő heti Euroliga-selejtezőre és a hónap végén rajtoló 2021–2022-es román bajnoki idényre hangoló megyeszékhelyi kosárlabdacsapatunk, a Sepsi-SIC hétfő este közösségi oldalán jelentette be az amerikai Shaqwedia Wallace szerződtetését.
2021-09-15: Magazin - :

Felmatricázott mozdony népszerűsíti a Toldit

Erdélybe is eljön az a felmatricázott mozdony, amely a Toldi című animációs sorozatot népszerűsíti. Jankovics ­Marcell filmje szeptember 19-től látható a Duna Televízióban.