MagyarországKözzétették a nemzeti konzultáció eredményeit

2021. szeptember 16., csütörtök, Világfigyelő

Kedden közzétették a kormany.hu-n a koronavírus-járvány utáni életről szóló nemzeti konzultáció részletes eredményeit. A válaszadók 99 százaléka elutasítja a menedékkérők kötelező elosztását az EU-tagállamok között, és ugyanilyen arányban támogatják, hogy Magyarországon legyenek a legalacsonyabbak a munkát terhelő adók a kontinensen.

A kérdőíveket 1 423 000-en töltötték ki, 83 százalékuk postai úton küldte vissza, 17 százalékuk pedig online vett részt a konzultációban – tartalmazza a közlemény.

A válaszadók 96 százaléka egyetért azzal, hogy veszélyesebb korszak kezdődött, ezért Magyarországot meg kell erősíteni.

A válaszadók 94 százaléka szerint a lehető leggyorsabban meg kell emelni a minimálbért, 98 százalékuk pedig fontosnak tartja, hogy a családtámogatások, a nyugdíjak és a munkát terhelő alacsony adók alkotmányos védelmet kapjanak.

Ugyanakkor 99 százalék szerint el kell érni, hogy Európában Magyarországon legyenek a legalacsonyabbak a munkát terhelő adók.

A konzultálók 95 százaléka támogatja, hogy a gyermeket nevelő szülők kapják vissza a 2021. évben befizetett adójukat az átlagbér adószintjéig, 91 százalékuk szerint pedig a hitelmoratóriumot a rászorulók számára meg kell hosszabbítani. A véleményt formálók 98 százaléka nyilatkozott úgy, hogy Magyarországnak minden vitában ki kell állnia az érdekeiért, 99 százalék pedig egyetért azzal, hogy a multinacionális nagyvállalatok fizessék meg a környezet­romboló tevékenységük árát.

A válaszadók 97 százaléka helyesnek tartja, hogy a törvény korlátozza a gyermekekre irányuló szexuális propagandát, 98 százalékuk szerint pedig Magyarországnak ellent kell állnia a Soros-szervezetek nyomásgyakorlásának.

A konzultálók 97 százaléka szerint szükség van az egészségügyi vízum előírására, ha valaki járvány sújtotta országból akar beutazni Magyarországra.

Ugyanakkor csaknem minden válaszadó, a konzultálók 99 százaléka utasítja el a menedékkérők kötelező szétosztását, vagyis csaknem mindenki egyetértett azzal, hogy nem lehet rákényszeríteni a migránsokat egyetlen országra sem.

Továbbá 98 százalék szerint a járvány utáni első két évben „járványügyi migránsstopra” van szükség, és 94 százalék támogatja magyar vakcinagyár létrehozását.

„Az eredmények alapján olyan döntések születnek majd, amelyek nagy és érezhető segítséget jelentenek több millió embernek. A kormány ezeket a döntéseket már előkészítette és hamarosan meg is hozza” – fogalmaz a kormany.hu közleménye.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 160
szavazógép
2021-09-16: Belföld - :

Versenyre és együttműködésre is készülnek (Erdélyi Magyar Szövetség)

A megalakulása tízedik évfordulóját ünneplő Erdélyi Magyar Néppártot (EMNP) már csak egy bírósági ítélet választja el attól, hogy a Magyar Polgári Párttal (MPP) egyesülve az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) színeiben képviselje az erdélyi magyar nemzeti tábort – jelentette ki a tegnapi évfordulós kolozsvári sajtótájékoztatón Csomortányi István, a párt elnöke.
2021-09-16: Világfigyelő - :

Évet értékelt Ursula Von der Leyen (Európai Parlament)

Az Európai Unió számára prioritás, hogy felgyorsítsa a koronavírus elleni beoltás globális folyamatát, ezért több mint kétszeresére növelve korábbi ígéretét, 200 millió adag oltóanyagot ajánl fel a rászoruló országoknak – közölte az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban, az unió helyzetét értékelő éves beszédében szerdán.