Labdarúgás, vb-selejtezőZárt kapus mérkőzések és pénzbüntetés

2021. szeptember 23., csütörtök, Sport

Az angol válogatott elleni mérkőzésen történt rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt a következő hazai világbajnoki selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak, további egy zárt kapus büntetést pedig két évre felfüggesztve szabott ki a nemzetközi szövetség (FIFA). A magyar szövetség (MLSZ) ezen kívül 200 ezer svájci frankos bírságot is kapott.

  • Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség
    Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség

A FIFA keddi közlése alapján a fegyelmi bizottság az eset súlyossága miatt hozott ilyen szigorú döntést. A közlemény kiemeli, a FIFA továbbra is „határozottan elutasítja a rasszizmus és az erőszak minden formáját, és egyértelműen a zéró tolerancia elvét képviseli az ilyen magatartással szemben a labdarúgásban”. A szervezet a döntésről tájékoztatta a magyar szövetséget is.

A magyar drukkerek egy csoportja gúnyosan adott hangot a nemtetszésének, amikor szeptember 2-án, a 4–0 arányú vendégsikerrel zárult mérkőzésen az angol játékosok rasszizmusellenes gesztusként féltérdre ereszkedtek a kezdés előtt, a gólok után pedig műanyag poharakat és egyéb tárgyakat dobáltak a pályára, illetve rasszista rigmusokat énekeltek. Emellett a hazai szurkolók pirotechnikai eszközöket használtak és eltorlaszolták a lépcsőket.

Az MLSZ honlapján közzétett reakciójában azt írta, álláspontja szerint mélységesen elítélendő azon rendbontók viselkedése, akik a több tízezres tömegtől eltérően, bizonyítottan rasszista módon nyilvánultak meg a Magyarország–Anglia vb-selejtező mérkőzésen a játékosokkal szemben, szeptember elején. „Az MLSZ számára mindenfajta diszkrimináció elfogadhatatlan” – jelezte a szövetség, amely várja a mostani döntés részletes indoklását, és annak ismeretében, indokolt esetben fellebbez ellene.

Az újabb két mérkőzésre vonatkozó zárt kapus döntés kapcsán a szövetség változatlanul úgy gondolja, „egy hatvanezres stadionban jó hangulatot teremtő tömeget és a minden elvárható intézkedést végrehajtó rendező szövetséget ilyen súlyosan, kollektív módon büntetni nem igazságos és kontraproduktív lépés”. Megjegyzik, a szövetség folytatja a megkezdett folyamatot a rendbontók, illetve a nemkívánatos viselkedés távoltartása érdekében.

Júliusban az európai szövetség (UEFA) három zárt kapus mérkőzésre – az egyiket két év próbaidőre felfüggesztve – büntette a magyar válogatottat, mert drukkerei diszkriminatív magatartást tanúsítottak a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság három csoportmeccsén.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2021-09-23: Sport - Miska Brigitta:

Nyolcaddöntőbe jutott a Sepsi OSK (Labdarúgás, Román Kupa)

Július 16. óta először győzött a sepsiszentgyörgyi csapat, amely tegnap a Román Kupában szakította meg rossz sorozatát, minden versenykiírást figyelembe véve tíz nyeretlen mérkőzés után diadalmaskodott ismét. A piros-fehér mezesek Bogdan Mitrea második félidőben szerzett tizenegyesgóljával nyertek az FC Farul Constanța vendégeként a tizenhatoddöntőben.
2021-09-23: Autóvilág–Technika - :

Mi alapján válasszam ki a legmegfelelőbb telefontokot? /X/

Szerencsére már mindenki tisztában van azzal, hogy a mobiltelefonját több szempontból is védenie kell. A legmegbízhatóbb és legerősebb védelmet a telefontokok adják, de emellett illik védeni a mobiltelefonunk kijelzőjét is egy üvegfóliával.