Lehet pályázni

2021. szeptember 24., péntek, Belföld

Megjelentek a Hivatalos Közlönyben az Anghel Saligny elnevezésű, a jelenlegi kormányválságot előidéző nagyszabású fejlesztési terv alkalmazási szabályai, így az önkormányzatok november 8-ig nyújthatják be a pályázataikat – adja hírül az RMDSZ közleménye.

A költségvetésből finanszírozott 50 milliárd lejes keretösszegű, hat évre szóló fejlesztési tervvel a kormány a helyi és megyei önkormányzatok számára nyújt támogatást 12 ezer kilométer víz- és szennyvízhálózat megépítésére és ötezer kilométer út korszerűsítésére. Az RMDSZ közleménye Cseke Attila fejlesztési minisztert idézi, aki elmondta, hogy minden olyan önkormányzat részesülhet támogatásban, amelyik hibátlan pályázatot nyújt be, a cél az, hogy az országban mindenhol elinduljon a fejlesztés. A gázhálózat kiépítésére a fejlesztési és az energiaügyi minisztérium közös szabályozást dolgoz ki, amelyet hamarosan szintén meghirdetnek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 761
szavazógép
2021-09-24: Belföld - :

Első körben Cioloș nyert

Dacian Cioloș európai parlamenti képviselő, az USR PLUS társelnöke nyerte 46 százalékkal a kormányból kilépett, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), illetve a Szabadság, Egység és Szolidaritás Párt (PLUS) fúziójából tavaly alakult párt belső választásának tegnap lezárult első fordulóját.
2021-09-24: Belföld - :

Nyomoz a rendőrség

A legfőbb ügyészség utasítására dokumentumokat keres a bukaresti gazdasági rendőrség a City Insurance irodáiban, miután büntetőügyi kivizsgálás indult a Pénzügyi Felügyelet feljelentése nyomán.