Idősek napja Szotyorban

2021. október 5., kedd, Magazin

Szotyorban az idősek napja alkalmával vasárnap délután nem az öregeket, hanem a nyugdíjasokat hívta össze a kultúrotthonba egy köszöntőre a református egyházközség, annak nőszövetsége és Miklós András gondnok, kántor és egyben falufelelős is.

Miután köszöntötte a közel negyven egybegyűltet, közösen megemlékeztek azokról, akik a két járvány sújtotta esztendő alatt elhunytak, s már nem lehettek soraik között, mások mellett az egykori várositanács-tagról, szotyori falufelelősről, gondnokról, Rápolti Istvánról is.

Miklós András gondoskodott a zenéről: repertoárjában olyan dalok, népdalfeldolgozások szólaltak meg, amelyek időben és lélekben közel álltak a zömében már deres hajú szépkorúakhoz. Bebizonyosodott, hogy a tisztes közönségnek jólesett a köszöntés, a helyi asszonyok ízletes levest, töltött káposztát készítettek, s nem hiányzott az asztalról a helyi kenyér és a desszert, amellyel a Babi Kft. támogatta a rendezvényt. (kisgyörgy)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 311
szavazógép
2021-10-05: Magazin - Iochom István:

Könyvadomány a Kézdivásárhelyi Patikamúzeumnak

Dr. Tarczali Mária gyermekgyógyász főorvos kezdeményezésére péntek délután Bokor Tibor polgármester, valamint két tucatnyi aktív és nyugalomba vonult orvos, illetve gyógyszerész jelenlétében mintegy kétszáz orvosi szakkönyvből álló adományt adtak át ünnepélyes keretek között a Kézdivásárhelyi Patikamúzeumnak. A könyvadományt a városi kórházban dolgozó orvosok saját könyvtárukból válogatták össze. A rendezvényt a Wegener Pro Sanitate Alapítvány, a Tegyünk Kézdiszékért civil tömörülés és a városi kórház munkaközössége szervezte.
2021-10-05: Riport - Józsa Zsuzsanna:

Kopjafát állítottak Gaál Sándor emlékére

Sepsiszentgyörgyön a Tanulók Házának udvarán, a cserkészetalapító, Lord Baden-Powell emlékműve közelében kopjafaállítással emlékeztek szombaton Gaál Sándorra, aki több mint húsz évig a Romániai Magyar Cserkészszövetség (RMCSSZ) elnöke, később tiszteletbeli elnöke volt. A házigazda 14-es számú Dr. Kovács Sándor Cserkészcsapat és mai vezetője, Székely István csapatparancsnok, háromszéki körzetvezető szervezte ünnepségen részt vett a Gaál család, illetve történelmi egyházaink képviselői: dr. Kerekes László segédpüspök, cserkészvezető és Kovács Levente kökösi református lelkész, de eljöttek a széles nagyvilág magyar cserkészcsapatainak küldöttei is, akik Gyergyószárhegyen vettek részt a hétvégén a fórumülésen.