Hírsaláta

2008. november 18., kedd, Belföld

LEMONDOTT AZ ÚJ MAGYAR SZÓ FŐSZERKESZTŐJE. Salamon Márton László hétfői lemondását a Scripta Kiadó vezetősége elfogadta, ugyanakkor megbízott főszerkesztőnek nevezte ki Vincze Lóránt vezérigazgatót, aki a továbbiakban mindkét tisztséget ellátja. Salamon Márton László megbízott felelős szerkesztőként folytatja tevékenységét. (ÚMSZ-közlemény)

SZAVAZATVÁSÁRLÁSRA KÉSZÜLNEK. A román újságok és tévék ontják a készülő választási csalásokra vonatkozó híreket. Akárcsak a helyhatósági választások alatt, a jelöltek egy része ― pártállástól függetlenül ― tíz-, százezer, akár egymillió eurót is hajlandó szavazatvásárlásra költeni. A bűncselekménynek minősülő tervekről mindenki beszél, mindenki tud, de senki nem tesz ellenük. (Realitatea)

MACOVEI AZ ÉV ASSZONYA. Az Európai Parlament képviselői és az ott dolgozó újságírók Monica Macoveit választották az év Európai Asszonyának. A kormány volt igazságügyi miniszterének ma is, akárcsak korábban, nagyobb a népszerűsége és elismertsége külföldön, mint itthon. (România liberă)

NEM VOLT TELITALÁLAT. A hatos lottó vasárnapi húzásán senki nem vitte el a 200 000 eurós főnyereményt. A nyertes számok: 12, 30, 36, 14, 4 és 45, a nyertes szerencseszám: 9216290. Az elmúlt héten két játékosnak sikerült bejelölnie a nyertes számokat, az ötmillió eurós főnyeremény kettejük között oszlott. A román lottó eddigi legnagyobb nyereményét, 12,5 millió eurót egy fővárosi játékos kapta 2008 elején. (Impulzus.ro)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 756
szavazógép
2008-11-18: Közélet - x:

Felnyolcadolt Sepsiszentgyörgy

Minden sepsiszentgyörgyi RMDSZ-es önkormányzati képviselő felvállalja a nyolc részre osztott város közvetlen képviseletét — döntött a szervezet helyi választmánya.
2008-11-18: Belföld - Farkas Réka:

Belföldi hírek

Emelik a gyermekpénzt
A kormány azt javasolja, hogy 2009. január elsejétől kezdődően 40 lejről 42 lejre emelkedjék a gyermekek után juttatandó állami családi pótlék értéke. Nem nőne meg a két év alatti gyermekek, illetve a három év alatti, fogyatékkal élő gyermekek után juttatandó pótlék, amelynek értéke 200 lej. A pótlék növelését a 2009-re jelzett fogyasztói árak mutatójának növekedésével indokolja a kormány. Ebben az évben két ízben emelték a gyermekpénzt.