Adóznak a segédmotorosok és négykerekűsök is

2008. november 18., kedd, Közélet

Ha ez idáig az ötven köbcentinél kisebb motorral üzemeltetett, a település sárga rendszámtáblájával felszerelt segédmotorokért, illetve a négykerekű motorokért nem kellett helyi adót fizetniük tulajdonosaiknak, jövőtől ők sem menekülnek az adófizetési kötelezettségtől: a kétkerekű járművek birtoklói évi tíz, a négykerekűeké (quad) harminc lejjel gyarapítják majd a város bevételeit. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2284
szavazógép
2008-11-18: Közélet - x:

Önkéntesek a mentőkön

A Máltai Segélyszolgálat tizenöt önkéntese segédkezik ezentúl a mentősöknél — jelentette be Tischler Ferenc, a szervezet ifjúsági vezetője és Tiberiu Postoacă, a megyei mentőszolgálat igazgatója.
2008-11-18: Közélet - Ferenczy L. Tibor:

A bölcsőfaragó ember (Jegyzet)

A bölcső, ez a falusi életforma korszerűsödése okán kiveszőfélben levő, íves talpra szerelt, ringatható ágyacska divatozni kezdett városon is néprajzosoknak, népi faragómestereknek köszönhetően. Szép magyar szava gazdag magyar szókincsünknek; az édesanya, testvér, szív, szeretet, haza, nemzet fogalmakkal vetekedik szerintem.