Kevesebb az új eset, de több a súlyos

2021. október 17., vasárnap, Belföld

A hétvégén szokásos kevesebb (ezúttal mintegy 42 ezer) teszt alapján vasárnap 11 546 új koronavírus-fertőzést jelentettek, ami kevesebb az előző napi esetszámnál, a súlyos betegek száma azonban folyamatosan emelkedik: jelenleg 18 901-en vannak kórházban (közülük 431 kiskorú), és 1750-en intenzív terápián (közülük 37 kiskorú).

Az előző napi jelentés óta 299 újabb áldozatot vettek nyilvántartásba, egyikük korábban (szeptemberben) hunyt el. A most elhalálozottak közül 271-en nem voltak beoltva, a 28 beoltott közül 27-nek társbetegsége is volt.

Háromszéken ismét kiugróan sok, 123 új fertőzést igazoltak, ezzel megyénk fertőzöttsége 3,52 ezrelékre nőtt, az ismert esetek száma pedig tízezer fölé: 10 060-ra.

 

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 2637
szavazógép
2021-10-17: Sport - Miska Brigitta:

Vereséggel avatták fel az új stadiont (Labdarúgás, 1. Liga)

Nem úgy sikerült a Sepsi OSK Aréna avatója és a sepsiszentgyörgyi gárda vezetőedzője, Cristiano Bergodi bemutatkozása, ahogyan azt a hazaiak szerették volna: a Sepsi OSK szombaton vereséget szenvedett az FC Voluntari együttesétől. A sepsiszentgyörgyi gárda először lépett pályára a magyarországi támogatással épült korszerű stadionban, ahol az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a szezon egyik meglepetéscsapata, az FC Voluntari ellen játszott. A járványügyi korlátozások miatt csak 2500 szurkoló lehetett részese a sporttörténelmi pillanatnak, de a hangulat így is remek volt: lobogtak a zászlók, kicsik és nagyok magukra öltötték a piros-fehér mezeket és nyakukba akasztották a Sepsi OSK-feliratú sálakat, zúgott a lelátó. A pályán azonban nem a szurkolók várakozásai szerint alakult a mérkőzés, ugyanis a vendégek már két góllal vezettek, amikor a háromszéki alakulat a második félidőben tizenegyest hibázott, és bár ezt követően szépített, a hajrában a gólhelyzetek ellenére nem tudott kiegyenlíteni.
2021-10-18: Elhalálozás - :

Elhalálozás