Székelyföldet ünnepelték

2021. október 21., csütörtök, Közélet

Közel kétezer háromszéki lakoshoz sikerült eljuttatni a Székelyföld Napok tizenkettedik kiadásának kulturális programjait. A napokban zárult rendezvénysorozat révén Hargita, Maros és Kovászna megye művelődési intézményei és önkormányzatai kulturális értékeket cseréltek: Kovászna megye hét, a másik két testvérmegyéből érkező eseménynek volt házigazdája, ugyanakkor öt rendezvénnyel gazdagította Hargita, illetve Maros megye programkínálatát – derült ki a megyei kulturális központ tájékoztatójából.

  • Égvilág-koncert Angyaloson. Fotó: Kovászna Megyei Kulturális Központ
    Égvilág-koncert Angyaloson. Fotó: Kovászna Megyei Kulturális Központ

Székelykeresztúron, Gyergyócsomafalván, Bikafalván, Négyfaluban és Gyimesbükkben mintegy félezren vettek részt a Folker együttes, a Kelekótya gyermekzenekar és a Százlábú néptáncegyüttes előadásain. A megyeközi csereprogramok révén közel 1100 embert sikerült megszólítani. Háromszéken a betervezett 37 rendezvényből a járványügyi korlátozások miatt négyet nem sikerült megtartani, de a különböző eseményeken a megye 15 településén több mint 1800 érdeklődő vett részt.

A második Visor fotófesztivál rendezvényei is számos érdeklődőt vonzottak, Sepsiszentgyörgy főterén egész hónapban látogathatók a kiállítások, akárcsak a Csoma-tárlat, amely a kovásznai Kádár László Képtárban és a virtuális térben egyaránt megtekinthető.

Mindhárom megyében sikeres volt a Táncoló és zenélő Székelyföld programsorozat, mely különböző helységekből származó néptáncegyüttesek számára biztosított lehetőséget a bemutatkozásra. Háromszékről Erdőfüle és Kézdivásárhely csatlakozott a programhoz.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1619
szavazógép
2021-10-21: Közélet - Hecser László:

A pénz marad az iskoláknál (Barót)

Elhalasztják a baróti iskolákat kiszolgáló fogászati rendelő kialakítását és felszerelését – döntött a helyi tanács a legutóbbi ülésén. A tanintézmények azért nem jártak rosszul: a rendelőre szánt pénzt saját szükségletekre használhatják fel.
2021-10-21: Közélet - :

Rázott a járda, újraöntik

Új aszfaltot öntenek a Sepsi Aréna előtti, nemrég elkészült járdán, mert az előző nem volt megfelelő minőségű, rücskös volt és egyenetlen – tudtuk meg Tóth-Birtan Csabától.