Nemzetközi fesztiválon díjazták az Osonó filmjét

2021. november 9., kedd, Közélet

Kaposváron a XX. Jubileumi Kaleidoszkóp VersFesztivál versfilm kategóriájában az Osonó Színházműhely Magamban bíztam című kísérleti versfilmje második díjban részesült. A film szereplője Mucha Oszkár, rendezője Fazakas Misi.

  •  Mucha Oszkár és Fazakas Misi a díjjal. Fotó: Osonó Színházműhely
    Mucha Oszkár és Fazakas Misi a díjjal. Fotó: Osonó Színházműhely

A Kaleidoszkóp VersFesztivál, melyet idén november 2–7. között tartottak, Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléje, amelynek elsődleges célja a tehetségkutatás, tehetséggondozás, a magyarországi és határon túli fiatalok nyelvi és kulturális összeköttetésének erősítése, az identitástudat kezelése, valamint a versszínházi műfajok önálló rendszerének megteremtése.

Hivatásos és nem hivatásos színészek, előadóművészek és társulatok, valamint filmes alkotók és alkotócsoportok mérették meg magukat a fesztiválon, melynek idei zsűrije olyan jelentős alkotókból állt, mint Bagossy László rendező-tanár, Borbély Sándor rendező-színművész, Huzella Péter zeneszerző-énekes, Szűcs Katalin Ágnes színikritikus-dramaturg, Turczi István költő-író-műfordító.

„A díj kiemelten fontos elismerés az Osonó Színházműhely számára, hisz a koronavírus-járvány által kialakított helyzetben a független és önfenntartó társulat arra kényszerült, hogy színházi tevékenységét visszaszorítsa. A jelenlegi kihívásokra reagálva új utak felfedezésére indult el a csapat, így több kísérleti filmet hozott létre. Ennek a folyamatnak és munkának jelentős, impulzust adó visszaigazolása a díj” – áll az Osonó tegnapi közleményében. Hozzáteszik: a fesztivál versenyprogramjába, valamint a nyilvános vetítésre is beválogatták és pozitívan értékelte a zsűri a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatának versfilmjeit is, amelyek Mucha Oszkár filmes mesterkurzusa alatt készültek a drámás diákok szakmai táborában.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2021-11-09: Közélet - Bokor Gábor:

Élelmiszeradomány Kovásznára

Újabb adományszállítmányt juttatott célba a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete (SZGE), ezúttal a kovásznai Boldog Apor Vilmos Gyermekotthon harmincnégy lakójának. A pénteken átadott, 1200 kg összsúlyú felajánlás burgonyából, murokból és hagymából állt. Adományozó farmerek: Kanyó Antal, Kiss Attila, Péter László és Tánczos Szabolcs.
2021-11-09: Közélet - Szekeres Attila:

Keresztény ünnepeink lencsén keresztül

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) fotószakosztályának szervezésében erdélyi körútra indult a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány (KÁMME) Fotóműhely Fókuszban a hitéletünk című fotókiállítása. Elsőként Sepsiszentgyörgyön az unitárius egyházközség kiállítótermében nyílt meg a tárlat vasárnap délben.