KézdivásárhelyA szelektív hulladékgyűjtés bajnokai

2021. november 11., csütörtök, Közélet

Az Újrahasznosítás városa cím elnyerése érdekében Kézdivásárhely önkormányzata és a Gosp-Com Kft. hulladékgyűjtési versenyt hirdetett a város oktatási intézményei számára, melyek a számukra kijelölt szelektív kukákba gyűjthették a papírt, műanyagot, fémet, üveget és elektronikai hulladékot.

  • A Nagy Mózes Elméleti Líceum. A szerző felvétele
    A Nagy Mózes Elméleti Líceum. A szerző felvétele

Az idei évben változott a szabály, az önkormányzat kihirdette: minden tanintézmény megkapja a nyereményt, amennyiben sikerül összegyűjteni az egy főre eső nyolc kilogramm hulladékot.

Bokor Tibor polgármester elmondta: nem mindegy, hogy egy hulladéktól hogyan válunk meg – felelőtlenül kidobhatjuk, ezzel sokat ártva környezetünknek, vagy megfelelőképpen leadhatjuk azt, hozzájárulva környezetünk kíméléséhez. „Öröm számomra látni, hogy városunk kilenc intézményéből heten teljesítették a verseny feltételeit. Mindenik nyertes számára egy korszerű nyomtatót ajándékoztunk, így segítve munkájukat” – fűzte hozzá az elöljáró.

A hét nyertes tanintézmény: Nagy Mózes Elméleti Líceum, Bod Péter Tanítóképző, Manócska Napközi Otthon, Református Kollégium, Petőfi Sándor-iskola, Molnár Józsiás-iskola, Turóczi Mózes-iskola.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2187
szavazógép
2021-11-11: Belföld - :

Ki kell fizetni a zászlóbírságot

A Hargita Megyei Törvényszék tegnap kimondott jogerős ítélete értelmében Gálfi Árpádnak, Székelyudvarhely polgármesterének ki kell fizetnie a 2020. március 15-e tiszteletére kitűzött piros-fehér-zöld zászlók, kokárdák miatt kirótt bírságot.
2021-11-11: Közélet - :

Kiválósági ösztöndíj végzősöknek

Tizenkettedik alkalommal hirdeti meg Sepsiszentgyörgy önkormányzata a helybeli középiskolák végzőseinek szánt kiválósági ösztöndíjat.