Vajdaságban tart képzést az Osonó

2021. november 23., kedd, Közélet

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhellyel együttműködésben közösségfejlesztő hétvégi programokat indított. Ezek első állomása az elmúlt hét végén a nyugat-bácskai Zomboron volt, amit további három szakmai hétvége követ decembertől februárig.

  • Fotó: Osonó
    Fotó: Osonó

Az Osonó trénerei – Fazakas Misi rendező, színházpedagógus és Mucha Oszkár színész – által vezetett képzés olyan területekre nyújt betekintést, mint a személyiségfejlesztés, beszédművelés, csapatépítés, illetve csoportvezetési és színházi alapismeretek. A közel húszórás, háromnapos műhelyfoglalkozások alatt pedagógusok, csoportvezetők, társulati tagok, ifjúságsegítők és közművelődési szakemberek ismerkedhetnek meg az Osonó módszerével. A független társulat nyolc éve tart pedagógus- és felnőttképzést, mindeddig több száz ilyen jellegű oktatási eseményt szervezett.

A több mint másfél éve tartó járványügyi korlátozások a közösségi életre is jelentős hatással voltak, ezért a vírus terjedésének enyhülése után minden közösség – a szórvány- és szigetmagyar közösségek is – próbálja újraszervezni a társadalmi, közösségi életet, újraindítani a szakosztályokat, öntevékeny csoportokat. Ezt a folyamatot segíti a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és az Osonó Színházműhely kezdeményezése. A képzés egyik célja, hogy segítse a résztvevőket az új kihívásokra adandó válaszok megtalálásában, a motiváció és a lendület visszaszerzésében, hozzájárulva új módszerek elsajátításához, a közösségek jobb újraszerveződéséhez. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2088
szavazógép
2021-11-23: Közélet - Józsa Zsuzsanna:

Meglobogtatni Jézus zászlaját (A Krisztus király-templom búcsúja)

Háromnapos lelkigyakorlattal, triduummal készültek az idei ünnepi búcsúra Sepsiszentgyörgyön a Gyár utcai Krisztus Király-templomban. A rendezvényeket a Mária Rádió élő műsorban közvetítette.
2021-11-23: Jegyzet - :

Szavak felelőssége (Gúnyhatár)

Némának lenni nagy teher, aszkézis, bár egy lépés a lelki tökéletesség útján. Vállalni mégsem fogod a szótlanságot, nagy áldozat volna: inkább a szó, mint a lélek megtisztulása.