A csavargyári tüzet a Metelex Pro munkatársai okozták

2007. június 1., péntek, Közélet

A május 16-án történt csavargyári tűzesettel kapcsolatosan Dumitru Gheorghe mérnök, a brassói Remat Rt. vezérigazgatója pontosítást kért, közölvén, hogy a hőkezelőműhelyben a tűz keletkezésekor nem a cég szakemberei dolgoztak, hanem mások.

Akárcsak a tűzről tudósító többi lap, a Remat nevét a megyei tűzoltóságtól kapott információ alapján közöltük. Miután a kézdivásárhelyi rendőrség bűnügyi osztálya elvégezte a nyomozást, kiderült, hogy a tüzet a Târgu Jiuban bejegyzett Metelex Pro munkatársai okozták, amikor az ott lévő gépeket vágták össze. A tévedésért a brassói Remattól elnézést kérünk.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1176
szavazógép
2007-06-01: Közélet - Váry O. Péter:

Új igazgató az Andrei Mureşanu Színháznál

A tegnap tartott versenyvizsga eredményeként az Andrei Mureşanu Színházat ezentúl Florin Vidamski, a társulat színésze, a korábbi intézményvezető távozása után ideiglenesen megbízott igazgató vezeti majd. Vidamski nagy előnnyel körözte le vetélytársát, a marosvásárhelyi Olăreanu Radu Silviu színész-rendezőt. Horaţiu Mihaiu korábbi direktor a társulat gyenge finanszírozása miatt mondott le február elején.
2007-06-01: Közélet - Farkas Réka:

Keményebben politizálna az MPSZ (Trianoni megemlékezés)

Keményebb, határozottabb politizálást kíván folytatni a jövőben az MPSZ sepsiszéki szervezete, ezt javasolják az országos elnökségnek, és hivatalosan hétfőn, a trianoni diktátum 87. évfordulóján szervezett megemlékezésen jelentik be.