Hétfőtől tizenkilenc tanintézményben lesz távoktatás

2021. december 3., péntek, Közélet

December 6-tól tizenkilenc háromszéki oktatási egységben tanítanak távoktatásban, ez nyolccal kevesebb, mint egy héttel korábban – közölte pénteken délután a megyei tanfelügyelőség. A sepsikőröspataki óvoda és iskola kivételével, a többi helyszínen a héten még fizikai jelenléttel tanítottak, hétfőtől térnek át az online oktatásra.

  • A sepsikőröspataki iskolában továbbra is távoktatásban tanítanak. Fotó: Albert Levente
    A sepsikőröspataki iskolában továbbra is távoktatásban tanítanak. Fotó: Albert Levente

Bár a megyei közegészségügyi igazgatóság pénteki tájékoztatása szerint hat háromszéki közigazgatási egységben (Zabolán, Málnáson, Kommandón, Vargyason, Sepsikőröspatakon és Bardocon) magasabb háromnál az elmúlt két hétre vonatkoztatott fertőzöttségi mutató, ez nem jelenti azt, hogy ezekben a községekben minden tanodában online módon tanítanak, mert amelyik óvodai, iskolai egységben az alkalmazottak elérték a 60 százalékos átoltottságot, ott járhatnak óvodába, iskolába a gyermekek.

A vargyasi Borbáth Károly Általános iskolában és óvodában, a málnási Tőkés József Általános Iskola majdnem minden alegységében (kivéve a málnási óvodát), vagyis a községközponti iskolában, Málnásfürdő, Zalán, Zalánpatak oktatási egységeiben, ezen kívül a zabolai, tamásfalvi, petőfalvi, szörcsei óvodában és elemi iskolában, valamint a sepsikőröspataki Kálnoki Ludmilla Általános Iskola központi óvodájában és iskolájában hétfőtől egy hétig távoktatásban tanítanak.

A 306 háromszéki oktatási egységből 287-ben hétfőn fogadják a gyermekeket, tizenkilenc tanodában online módon oktatnak.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2021-12-03: Belföld - :

Minden megye három ezrelék alatt

Az előző naphoz képest több új fertőzést és több mint háromszor annyi elhalálozást jelentettek, de egészében véve még mindig csökkenőben vannak a járvány mutatói: már egyetlen megyében sem magasabb a fertőzöttség 3 ezreléknél, és a 2 ezreléket is csak hat megyében haladja meg. Apad a kórházi kezelésre szoruló koronavírusos betegek száma is.
2021-12-04: Belföld - :

Ezer alá csökkent a súlyos esetek száma

Az újonnan igazolt fertőzéses száma ugyan megközelíti az 1500-at, a kórházban levő koronavírusos betegek száma azonban 6000, az intenzív terápiára szoruló pedig 1000 alá csökkent.