Több mint kétezer-hatszáz Mikulás-csomag

2021. december 6., hétfő, Közélet

Sikeresnek bizonyult a motorosok baráti társasága által lebonyolított vasárnap esti Mikulás-karaván, az ünnepi díszbe öltöztetett járgányokat és Mikulás-jelmezbe bújt vezetőiket a kijelölt sepsiszentgyörgyi állomások mindegyikén sokan várták, kicsik és nagyok egyaránt.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A motoros Mikulás-karavánt kezdeményező Márk János lapunknak tegnap elmondta, támogatóik jóvoltából a megyeszékhelyen összesen 2050, édességet és gyümölcsöt tartalmazó csomagot osztottak szét, a szépmezői gyermekeknek negyven csomagot szállítottak, a kovásznai árvaházba harminc csomag került a Mikulás ajándékaiból, s felvonultak Kovásznán is, ahol további 500 ajándékcsomaggal lepték meg a gyermekeket. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2021-12-06: Belföld - :

Kitartó esetszámcsökkenés járványfronton

Tovább mérséklődött az elmúlt 24 órában az újonnan azonosított koronavírus fertőzések száma, összesen 803 frissen igazolt esetről van szó – ebből 11 háromszéki –, ami bő százzal kevesebb, mint az egy nappal korábban jegyzett, igaz, kevesebb tesztet is végeztek (valamivel több mint 17 ezret). A többi járványmutató is csökkenőben, országos szinten egyetlen megye (Arad) sárga besorolású a fertőzöttségi mozgóátlag alapján.
2021-12-06: Belföld - :

Bevezetné a székely személyi kártyát a Székely Nemzeti Tanács

Székely személyi kártya bevezetését tervezi a Székely Nemzeti Tanács (SZNT). A szervezet állandó bizottsága közvitára bocsátotta az erről szóló határozattervezetet, melyet a testület Sepsiszentgyörgyön fogadott el pénteken. A tervezet azt követően léphet hatályba, hogy az SZNT soron következő, tisztújítást is magába foglaló országos közgyűlésén a küldöttek jóváhagyják.