Asztalitenisz, megyei bajnokságNőtt a Csíki Negyed és a Rákosi Törekvés előnye

2021. december 8., szerda, Sport

Az első helyezett Csíki Negyed és a második Rákosi Törekvés egyaránt 7–7 pontos hozománnyal rendelkezik, miután mindkét csapat hozta a kötelező győzelmet a háromszéki amatőr asztalitenisz-bajnokság hetedik fordulójában. A pontvadászat mai körében a két csapat egymással mérkőzik, így a rangadó után már csak egy százszázalékos együttese lesz a küzdelemsorozatnak.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

A háromszéki amatőr asztalitenisz-bajnokság legutóbbi fordulójában az éllovas Csíki Negyed simán verte a Backspin csapatát, míg a Rákosi Törekvés három játszma különbséggel bizonyult jobbnak a Nagyajtánál. A CKA–GSD lenullázta az Unikum alakulatát, továbbá nyert a Topspin és a CFTuning.

Az eredmények: Backspin–Csíki negyed 2–7, Rákosi Törekvés–Nagyajta 6–3, Unikum–CKA-GSD 0–9, Topspin–Öregfiúk 7–2, CFTuning–Vaskéz 6–3.

Az állás: 1. Csíki Negyed (+31) 7 pont, 2. Rákosi Törekvés (+21) 7 pont, 3. CKA-GSD (+14) 4 pont, 4. Nagyajta (+5) 3 pont, 5. Vaskéz (+4) 3 pont, 6. Topspin (-1) 3 pont, 7. CFTuning (+7) 2 pont, 8. Backspin (-7) 2 pont, 9. Öregfiúk (-35) 1 pont, 10. Unikum (-37) 1 pont.

A 7. forduló (ma): Backspin–Topspin, CKA-GSD–Öregfiúk, Rákosi Törekvés–Csíki Negyed, CFTuning–Unikum, Vaskéz–Nagyajta. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1551
szavazógép
2021-12-08: Sport - :

Finnországban tette próbára magát (Asztalitenisz)

December 2. és 5. között a finnországi Lohja adott otthont az ITTF Finlandia International Open asztalitenisz-versenynek. A megmérettetésen Bálint Bernadett is próbára tette magát, a sepsiszentgyörgyi sportoló hét győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyen zárt. A 25 éves asztaliteniszező legközelebb Spanyolországban a cseh TT Moravsky Krumlov játékosaként szerepel az Európa-kupa csoportkörében, ahol két spanyol és egy olasz csapattal játszanak.
2021-12-08: Sport - :

Egygólos vereség a németek ellen (Női kézilabda, világbajnokság)

A magyar női kézilabda-válogatott hétfőn 25–24-re kikapott Németországtól a spanyolországi világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, így két pontot visz magával a középdöntőbe. A magyarok a szlovákokat csütörtökön 35–29-re, a cseheket szombaton 32–29-re győzték le, így az E-csoport második helyén végeztek. A középdöntőben ma 21.30-tól Dánia, pénteken 19 órától Kongó, vasárnap 19 órától pedig a Koreai Köztársaság lesz az ellenfelük.