LabdarúgásKorlátozták a nézők számát

2022. január 6., csütörtök, Sport

Csak korlátozott számú nézőt engednek be a vasárnap kezdődő labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája mérkőzéseire. A 24 csapatos Afrika-kupa február 6-ig tart.

  • Fotó: AFP
    Fotó: AFP

A kontinentális szövetség (CAF) bejelentése szerint a házigazda Kamerun találkozóira a stadionok 80 százaléka lesz használható, minden más meccs esetében pedig az adott aréna férőhelyeinek legfeljebb 60 százalékát foglalhatják el a szurkolók. Az intézkedésre a koronavírus-járvány, illetve az omikron variáns terjedésének lelassítása érdekében került sor. A tornát nyitó összecsapást Kamerun játssza Burkina Faso ellen a yaoundéi Olembe Stadionban, amelynek befogadóképessége 60 ezer néző.

A CAF közleményében azt is jelezte, hogy szigorú egészségügyi előírások vonatkoznak a szurkolókra, akik csak akkor tekinthetik meg a mérkőzéseket a helyszíneken, ha be vannak oltva és negatív teszttel rendelkeznek.

A jegyértékesítés kedden kezdődött, ugyanakkor az elmúlt hetekben a stadionok készültségi állapota, valamint az omikron variáns gyors terjedése uralta az Afrika-kupával kapcsolatos sajtóhíreket. Több válogatott is jelezte, hogy a tornára készülő keretben vannak pozitív teszteredmények, többek között Algéria, Elefántcsontpart és Marokkó is küzd a problémával.

 

Hétgólos a világ legeredményesebb kapusa

A legerősebb bajnokságokat tekintve a világ legtöbb gólt szerző kapusa 2021-ben Gaspar Servio volt hét találatával a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS összegzése szerint. A paraguayi élvonalban szereplő Club Guaraní 29 éves argentin hálóőre a múlt évben hét büntetőt végzett el, és valamennyit értékesítette.

Servión kívül mindössze egy kapus szerzett egynél több gólt tavaly: Jean Paulo Fernandes Filho két ízben volt eredményes a brazil Série A-ban az Atlético Goianiense színeiben, ahol az év első felében védett. Utána a paraguayi Cerro Porteróhoz igazolt át a brazil kapus, új csapatánál azonban nem növelte góljai számát.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1818
szavazógép
2022-01-06: Sport - :

Tizenegy magyar kvóta biztos (Téli olimpia – Peking, 2022)

Kevesebb mint egy hónap múlva, február 4-én lobban fel a láng Pekingben a XXIV. téli olimpián, amelyre eddig 11 magyar sportoló szerzett kvótát, és még legkevesebb kettő, legtöbb négy indulási jog remélhető. A 16 hivatalos versenynapon át zajló téli játékokon 15 sportág 109 számában hirdetnek bajnokot.
2022-01-06: Magazin - :

Az Utas és holdvilág a kolozsvári színpadon

Szerb Antal Utas és holdvilág című regényének színpadi adaptációját mutatja be a Kolozsvári Állami Magyar Színház szombaton.