Száz bírság a hétvégén

2022. január 19., szerda, Közélet

A koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések betartatására több mint 1700 ellenőrzést végeztek a háromszéki rendőrök csendőrök támogatásával az elmúlt hétvégén.

Karanténban vagy otthoni elkülönítésben levőket, továbbá közösségi helyeken tartózkodókat, illetve tömegközlekedési eszközöket igénybe vevőket ellenőriztek. A három nap alatt 13 ezer lej összértékben 103 bírságot róttak ki szabálysértésért – közölte a Kovászna megyei rendőrség kedden délután. A hasonló ellenőrzéséket folytatják, a vasúti rendőrség munkatársai állomásokon és a vonatokon végeznek ellenőrzéseket. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2022-01-19: Közélet - :

Felborult egy autó

Felborult egy személygépkocsi tegnap reggel 5 órakor Sepsiszentgyörgy Oltszem felőli bejáratánál, a főúton – közölte a Kovászna megyei rendőrség délután.
2022-01-19: Kármentő - Mózes László:

Sugásfürdő, a sepsiszentgyörgyiek tüdeje

Hétfő este, úton Sugásfürdő felé. Lendületesen, vadul kavarogva ütköznek az autó ablakának a hópelyhek, nehezen lehet látni. Mégis reményteljes, szinte gyermeki ujjongást keltő a havazás, végre tél telepszik Sepsiszentgyörgyre és környékére. És végre nem a csontszáraz, ám az erdő sötétjében így is sejtelmes úton kell haladni, hanem immár a vékony, illékony hórétegen óvatosabban kanyarogni. És ami a téli sportolás kedvelői számára a legfontosabb: végre nemcsak műhó várja őket odafent, hanem lassan hóba öltözik az aprócska sítelep. Amely, amikor nem túlzsúfolt, hanem szellős és élhető, olyan, akár egy ékszerdoboz. A szentgyörgyiek ékszerdoboza.