Tűz Kézdivásárhelyen

2022. január 19., szerda, Közélet

Kigyulladt az éjszaka egy kézdivásárhelyi épület, a helyi tűzoltók mínusz 12 fokos hidegben küzdöttek a lángokkal – számolt be szerda reggel az esetről a megyei sürgősségi felügyelőség.

  • Fotó: Megyei sürgősségi felügyelőség
    Fotó: Megyei sürgősségi felügyelőség

Tolvaj Marius szóvivő szerint két csapatot irányítottak a helyszínre habbal és vízzel is oltó-, illetve tűzoltólétrával felszerelt járművekkel, az elsősegélyről a SMURD rohammentősök gondoskodtak. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat, illetve megakadályozni azok továbbterjedését az épület egészére. Személyi sérülés nem történt ugyan, ám a rövidzárlat okozta tűzben a fából épült tetőtér egy része kiégett és károsodott az elektromos hálózat is. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön hol tervezi idei nyaralását?
eredmények
szavazatok száma 763
szavazógép
2022-01-19: Kármentő - Mózes László:

Sugásfürdő, a sepsiszentgyörgyiek tüdeje

Hétfő este, úton Sugásfürdő felé. Lendületesen, vadul kavarogva ütköznek az autó ablakának a hópelyhek, nehezen lehet látni. Mégis reményteljes, szinte gyermeki ujjongást keltő a havazás, végre tél telepszik Sepsiszentgyörgyre és környékére. És végre nem a csontszáraz, ám az erdő sötétjében így is sejtelmes úton kell haladni, hanem immár a vékony, illékony hórétegen óvatosabban kanyarogni. És ami a téli sportolás kedvelői számára a legfontosabb: végre nemcsak műhó várja őket odafent, hanem lassan hóba öltözik az aprócska sítelep. Amely, amikor nem túlzsúfolt, hanem szellős és élhető, olyan, akár egy ékszerdoboz. A szentgyörgyiek ékszerdoboza.
2022-01-19: Belföld - :

Növekszik a beutaltak száma - FRISSÍTVE

Az új megbetegedések nagy számához képest kisebb mértékben, de folyamatosan nő a kórházi kezelésre kényszerülő koronavírus-fertőzöttek száma, és az elmúlt napon aggasztóan megugrott a súlyos esetek száma is.