Kosárlabda, Európa-kupaOlasz ellenfelet kapott a Sepsi BC

2008. december 2., kedd, Sport

Már az utolsó csoportmérkőzés előtt köztudott volt, hogy a Mikes Kelemen Sepsi BC bejutott az Európa-kupa következő szakaszába.

Miután a csapat kikapott Franciaországban, és a Dinamo Kurszk simán nyert Izraelben, a Déri Csaba irányította alakulat harmadik helyről három győzelemmel/három vereséggel az előkelő 20. helyen jutott be az Európa-kupa legjobb 32 csapata közé, és következő ellenfele az olasz Cras Baschet Taranto együttese lesz (az Ek csoportkörének mérlege: öt győzelem/egy vereség). Bár az itáliai együttes neve nem sokat mond a háromszéki kosárlabda-kedvelőknek, a szakavatottaknak azonban egy-két játékos neve ismerősen csenghet. A talján együttesben játszik a 96-szoros ausztrál válogatott Suzy Batkovic, aki az idei nyári olimpiai játékokon döntőt játszott, továbbá ott van az Oroszországban is megfordult francia válogatott Audrey Sauret-Gillespie is. Rajtuk kívül még két-két amerikai és brazil, egy-egy francia és ausztrál idegenlégiós erősíti a csapatot, amelynek négy olasz játékosa is van. Az egyenes kieséses szakaszbeli párharc első mérkőzését a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban rendezik meg december 11-én este fél kilenckor, a visszavágóra pedig egy héttel később, december 18-án kerül sor. Továbbjutott a küzdelemsorozatban érdekelt másik két román együttes is: a Târgovişte a török Galatasaray Isztambullal, míg az Aradi ICIM a francia Tarbes GB-vel mérkőzik meg a legjobb tizenhat közé jutásért. A Sepsi BC csoportbeli ellenfelei közül a Dinamo Kurszk a francia USO Mondeville-lel csatázik, a Challes-Les-Eaux pedig a görög Ravenna Esperides ellen lép pályára.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 231
szavazógép
2008-12-02: Közélet - B. Kovács András:

Közmeghallgatás

A szaloméri letérő a város tőszomszédságában
A jóváhagyások útvesztőjében
Egy város közeli község polgármesterének segélykérését tolmácsoltuk a korábbiakban, Illyefalván kritikus helyzet kialakulóban az ingatlanbefektetők együttes nyomása és a községi tanács viszonylag gyenge pozíciója következtében.
2008-12-02: Sport - Tibodi Ferenc:

Kosárlabda A-osztály: Aradi ICIM—Sepsi BC 79—71

(23—11, 17—14, 19—21, 20—25)
Arad, Victoria Sportcsarnok, közel 200 néző. Vezették: Dima Gabriel és István Gabriella. A pontszerzők: Arad: Brown 11, Mészáros 13, Bucica 4, Urban 20, Milovanovic 20―Cutas 4, Ionescu 2, Tarta 5; Sepsi BC: Zoll 14, Vass 16, Diatta 13, Kajdacsi 8, Cazac 9―Ambrus 2, Matovic 3, Nagy 6.