Labdarúgás, Bajnokok LigájaKét angol csapat jutott elődöntőbe

2022. április 15., péntek, Sport

A Manchester City nem futballozott jól Spanyolországban, de az Atlético Madrid kihagyta a lehetőségeit, így Pep Guardiola együttese jutott a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában. A Liverpool a lisszaboni 3–1 arányú győzelem után hazai pályán hatgólos mérkőzésen döntetlent játszott a Benfica ellen a negyeddöntőben, ezáltal bebiztosította helyét az elődöntőben.

  • Fotó: Facebook / Manchester City
    Fotó: Facebook / Manchester City

Diego Simeone csapata ezúttal nyíltabban játszott, de ezzel csak a City nyomását csökkentette, a kapura nem volt veszélyes. Az első fél óra végén jegyezték az első komoly gólhelyzetet, egy büntetőterületen belüli kavarodás közepette Ilkay Gündogan lövése a kapufáról pattant vissza. Szünet után lendületesebb Atlético lépett pályára, Antoine Griezmann kísérleténél a párharc kiegyenlítése kevésen múlt. Az Atlético kétségbeesetten próbálkozott, viszont Felipe kiállítása után emberhátrányba került. A City-játékosok a hajrában komolyan vehető problémákkal feküdtek a gyepre, így az addig sportszerű mérkőzésen hirtelen kilenc sárga lap került elő. A spanyol együttesnek a hajrában még volt komoly helyzete, azonban a Manchester City, a vártnál jóval nehezebben, kiharcolta az elődöntőbe jutást.

Liverpoolban a házigazda szerzett vezetést, Ibrahima Konaté volt eredményes, aztán nem sokkal később egyenlített a Benfica, Goncalo Ramos találatát visszanézte a videobíró, nem volt les. Szünet után újra megszerezte a vezetést a Liverpool, a felszabadítani akaró Jan Ver­tonghen eladott labdáját Roberto Firmino továbbította az üres kapuba. A 65. percben ismét a brazil támadó szerzett gólt, egy szabadrúgást kapásból lőtt a hálóba, majd Roman Jaremcsuk révén felzárkóztak a vendégek. A játékvezető először nem adta meg a gólt, a találat azonban a videobíró ellenőrzése után mégis szabályosnak bizonyult. A hajrában egyenlített a Benfica, ezúttal Darwin Núnez találatát érvényesítette a VAR-vizsgálat, a portugál gárda azonban fordítani már nem tudott, így a Liverpool jutott elődöntőbe.

Eredmények, negyeddöntő, visszavágó: Atlético Madrid–Manchester City 0–0 – összesítésben: 0–1, Liverpool–Benfica 3–3 (gólszerzők: Konaté 21., Firmino 55., 65., illetve Ramos 32., Jaremcsuk 73., Núnez 83.) – összesítésben: 6–4.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 310
szavazógép
2022-04-15: Sport - :

Nyolcadik a Nagy Mózes SK fiúcsapata (Asztalitenisz)

Vasárnaptól csütörtökig Bukarest adott otthon az ifjúsági I-es asztaliteniszezők országos csapatbajnokságának, továbbá egyéni és páros vetélkedőinek. A viadalon ott voltak háromszéki csapataink is, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK a nyolcadik, míg a megyeszékhelyi Sepsi ISK a tizenharmadik helyen végzett.
2022-04-15: Életutak - Csinta Samu:

Stand-up és feltámadás (Beszélgetés Egyed Sándor református lelkésszel)

Azt tartja, neki lelkészként ténylegesen is az emberek között a helye, hiszen annak idején Jézus sem ment fel a szószékre, hanem a hívek között volt. Beszélgetés Egyed Sándor református lelkésszel „pálfordulásokról”, az ego túlhizlalásáról, a húsvéti feltámadás csodájáról és „hasznáról”.