Drámatagozatok országos tantárgyversenyeSepsiszentgyörgy első díjat nyert

2022. április 22., péntek, Közélet

Országos első díjat nyert a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum Fazakas Misi színész, rendező által vezetett drámatagozata a romániai drámatagozatok Temesváron szervezett, pénteken zárult országos tantárgyversenyén.

  • A drámatagozatosok. Fotó: Facebook / Fazakas Misi
    A drámatagozatosok. Fotó: Facebook / Fazakas Misi

Az ország egyetlen magyar nyelvű akkreditált drámatagozatának alapító vezetője a díjazás után közösségi oldalán jelezte az elismeréseket. Az általa rendezett Antigoné drámájuk megkapta a legjobb előadás díját. Szereplői: Kiss Péter, Póra Jácinta, Szimion Helga, Basa Ádám, Császár Andii, Márkó Edina, Sikó Barabási Zselyke, Vass Regina, videó Mucha Oszkár. Továbbá Póra Jácinta egyéni teljesítményét harmadik díjjal jutalmazták, és két különdíjat is kaptak: Kiss Péter a legérettebb színpadi jelenlétért, Szimion Helga a belső átélés intenzitásáért.

Fazakas Misi úgy értékeli, jó üzenet a drámásoknak, hogy a befektetett munkának gyümölcse van. Jó érzés látni, hogy a sepsiszentgyörgyi drámatagozat a legjobb úton halad. Jó érezni, hogy az általuk szervezett szaktáboroknak rengeteg értelme van.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2022-04-22: Sport - :

Bukarestben játszik rangadót a Sepsi OSK (Labdarúgás)

A Román Kupa-elődöntő első mérkőzésén bravúros győzelmet arató Sepsi OSK a hétvégén rangadót játszik az élvonalbeli bajnokság rájátszásában. Cristiano Bergodi csapata a 6. fordulóban, szombaton 21 órától az alsóházban az első pozíciót elfoglaló FC Rapid otthonában igyekszik folytatni veretlenségi sorozatát. Egy esetleges győzelemmel a hetedik helyért zajló harcban megelőzheti fővárosi riválisát, amely jelenleg két ponttal áll jobban a háromszéki piros-fehér mezeseknél.
2022-04-24: Sport - Miska Brigitta:

Megszakadt a Sepsi OSK veretlensége a fővárosban (Labdarúgás, 1. Liga)

Először maradt alul az alsóházi rájátszásban a sepsiszentgyörgyi csapat, amely szombaton 1–0 arányban kikapott az FC Rapid vendégeként a 6. fordulóban. Ezzel megszakadt a sepsiszentgyörgyi együttes hét mérkőzés óta tartó veretlensége, míg a bukaresti gárda sorozatban hetedszer győzött, megerősítve helyét a rangsorban.