Félszáz bírság gyorshajtásért

2022. május 3., kedd, Közélet

Közel száz rendőr teljesített szolgálatot az előző hét végén és gondoskodott a közbiztonság, a rend fenntartásáról megyeszerte, jelen voltak turisztikai és szabadidős létesítményeknél, vendéglátóegységeknél, köztereken, piacokon és vásárokban – adja hírül a megyei rendőr-felügyelőség.

  • Közúti ellenőrzés
    Közúti ellenőrzés

A közlekedésrendészek a 11-es országúton tartottak összehangolt ellenőrzést, Szentivánlaborfalva, Maksa és Kézdisárfalva térségében elsősorban a sebességkorlátozások betartását figyelték. Az akció során tapasztalt kihágások nyomán 51 alkalommal bírságoltak, összesen 23 ezer lej értékben, emellett három jogosítványt is bevontak. Ötven bírságot gyorshajtásért róttak ki. * Szombaton délután Bodzafordulón állítottak meg ellenőrzés céljából egy haszongépjárművet, 38 éves vezetőjét pedig alkoholszondába fújatták. A mérőműszer 0,45 mg/l szesztartalmat mutatott ki a leheletben, a sofőrt ezért vérvételre kísérték egy egészségügyi intézménybe. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mit gondol a tanügyi sztrájkról?
eredmények
szavazatok száma 364
szavazógép
2022-05-02: Kultúra - :

A rózsa nyelve

Különös egyénisége a kortárs magyar irodalomnak Danyi Zoltán: civilben rózsakertészettel foglalkozik, s talán ez is hozzájárul ahhoz, hogy ne legyen bőbeszédű, ha megszólal, megfontolja minden szavát.
2022-05-04: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Zene
SZÉKELYFÖLDÖN A RIEGER RHODES QUARTET. A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet szervezésében háromállomásos koncertkörúton van a magyarországi Rieger Rhodes Quartet. Fellépnek Kézdivásárhelyen a Jazz Bisztróban május 4-én, Sepsiszentgyörgyön a Szimplában 5-én, illetve Baróton a Művelődési Házban május 6-án. Minden helyszínen 19 órától kezdődnek a koncertek.