VisszajelzésNem értek néhány dolgot

2008. december 5., péntek, Nyílttér

A Háromszék november 21-i számában megjelent levelemre tisztelt polgármesterünk azt válaszolta rögtön mellette, hogy vállalniuk kell a népszerűtlen intézkedéseket is. Ezekkel csak az a baj, hogy a város lakosságának életét nehezítik meg.

Tudom, hogy nem lehet mindenki kedvének eleget tenni, és mindig akadnak olyanok, akik elleneznek bizonyos dolgokat, de pl. a háromlejes parkolási díj már valóságos rablás: egy kenyér ára. És akkor is ki kell fizetni, ha csak tíz percre állunk meg az autóval. Szépen hangzik, hogy ebből a pénzből parkolókat építenek majd, de ki tudja, mi lesz belőle? Hiszen a dollárpiaccal szemben létesítendő parkoló is terv maradt, viszont olyan negyedekben, ahol a város valamelyik elöljárója lakik, az ilyesmit hamar meg lehet(ett) oldani.

Azt is tudom, nem léggömb semmi sem, hogy csak egyszerűen felfújják, nem lehet egy csapásra megoldani a város gondjait, és én nem vagyok olyan pozícióban, hogy számon kérjem a polgármester úr tevékenységét. Csak egyszerűen választ szeretnék kapni néhány kérdésre.

A roncsautók elszállítása dicséretes, mert tényleg nagyon sok elhagyott autó foglalja a helyet városunkban. Azt viszont nem értem, hogy miért kell feltétlenül bevásárlóközpontot létesíteni a dollárpiac helyére? Ha ,,egy másik piac létrehozatalát szabnák meg feltételként a bevásárlóközpontot építő befektető számára"... akkor nem értem, mi a lényege az egésznek. Lerombolják ezt a piacot, hogy újat építsenek valahol máshol, gondolom, távol a Szemerja negyedtől. Ezzel mit nyer a negyed lakossága?

A polgármester úrnak szeretném még a figyelmébe ajánlani a Gyár utcai autós forgalmat, amelyen változtatni kellene. Igazán elkelne pár fekvőrendőr itt, mert mióta egyirányú lett, egyesek őrült tempóban hajtanak végig rajta. Egy másik megoldatlan ügy a Gólya utcai úgynevezett leányblokk, amelyet a textilgyár igazgatója hosszú évek óta bezáratott, noha ezt az épületet nagyon jól fel tudná használni az önkormányzat, pl. arra a célra, amiért ki akarják lakoltatni a Háromszék szerkesztőségét.

Köszönöm a polgármester úr válaszát, idejét, a Háromszéknek a véleménynyilvánítás lehetőségét, további jó munkát kívánok mindannyiuknak.

Borbély Zoltán, Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1036
szavazógép
2008-12-05: Nyílttér - x:

Az utca hangja

OSTYÁNI LAJOS, Budapest. Megrendülten vettem tudomásul a megváltoztathatatlant. Ádi bácsi nincs többé! Néhány éve a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tanárával, dr. Szabó József Jánossal mentünk a március 15-i sepsiszentgyörgyi ünnepségre. 13-án este találkoztam először Ádi bácsival a Székely Nemzeti Múzeumban, az 1956-os forradalomról és szabadságharcról készült fénykép-kiállításon: odajött hozzám, és szóba elegyedtünk. Megle-pődtem azon, hogy többet, sokkal többet tudott az akkori eseményekről, mint én, aki ― igaz, még gyermekként ― átéltem a forradalmat.
2008-12-05: Nyílttér - x:

Zágonban jártam (Vendégforgalom)

Most is, mint mindig, számtalan szívet-lelket melengető élményben volt részem. Ezekről nem szólok, mert ez vált nekem természetessé, olyanná, amiért tizennyolc éve időnként vissza-visszavágyom, mert az ottlét feltöltődést jelent nekem. Két év után a múlt héten tizenegy órai autózás után érkeztem barátaimhoz a párommal, rokonaimmal és azok barátaival abba a faluba, amelynél szebbet a Kárpát-medencében nem nagyon tudok.