Szentgyörgy karácsonyi fényben

2008. december 6., szombat, Közélet

Furcsállhatta, ki tegnap délután Sepsiszentgyörgy belvárosában sétára indult: miért a sötétség, miért nem működik a közvilágítás? S miért a mind egy irányba tóduló apák, nyakukban kisgyerekekkel, anyák babakocsit tolva, nagyszülők ,,figyelemelterelő" szónoklatokat harsogva?

Hát persze, Mikulás jött el, Sepsiszentgyörgyre is, és hozott zsákjában a mindenféle jó mellett meglepetést, nagyot és kedveset szemnek, díszkivilágítást, milyet e város nem látott még, na jó, az örömbe üröm is vegyült, igen sok helyen a felszerelt fények tegnap estére nem gyúltak ki, ,,hála" a díszkivilágítást szerelő áramszolgáltató cégnek, no de sebaj, ami legalább elkészült, az szép, ígéri a még szebbet.

Az ünnepi eseményen a hangulatról a Mikes Kelemen Főgimná­zium Mikulás-sapkás, gyertyával felfegyverkezett kórusa gondoskodott, a fények a város polgármesterének vezényszavára — és most legyen világosság! — gyúltak fel, a tömegben Mikulások osztogatták ajándékaikat, s aztán városnéző körútra indult, ki tehette, megnézni a belvárost színben és pompában, a Szent György téren a város névadó szobrán a hős vállán csüngő csillagot, a Vártemplomot első alkalommal díszfénybe öltözve — s tovább is, hiszen a magánszorgalomból ékesített boltok, házak, intézmények mellett a város jó néhány teret, reprezentatív épületet öltöztetett díszbe, s hab a tortán, hogy mikulási ajándékként a Csíki utca is megkapta első aszfaltszőnyegét. A Karácsonyi Fény 2008 a példa nélküli összefogás eredménye — hangsúlyozta többször is Antal Árpád András, az önkormányzat által e célra szánt százezer lej (és nem háromszáz, miként minap tévesen közölte a polgármester) mellett még ugyanekkora összeggel segítettek a városnak jót akaró vállalkozók, kik jutalmul az esti fogadáson díszoklevelet vehettek át.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1453
szavazógép
2008-12-06: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Felsorakoztak a kérők

Kissé arra a mesebeli helyzetre emlékeztetett a tegnapi Cotroceni-palota-beli tárgyalássorozat, amikor az idős király lányának kezéért versengenek a daliás királyfiak.
2008-12-06: Közélet - Szekeres Attila:

Vártúra Kisgyörgy Zoltánnal

Különleges eseménynek nevezte Bordi Zsigmond Loránd régész a Háromszéki vártúrakalauz megjelenését tegnap este a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében a könyvbemutatón.