ÉrettségiKezdődnek az írásbeli vizsgák

2022. június 20., hétfő, Közélet

Ma a román nyelv és irodalom írásbelivel folytatódik az érettségi azt követően, hogy véget értek a szóbeli próbák.

  • Ballagó diákok a Székely Mikó Kollégiumban. Fotó: Albert Levente
    Ballagó diákok a Székely Mikó Kollégiumban. Fotó: Albert Levente

Háromszéken öt vizsgáztató központ és négy albizottság működik, 1076 érettségizőre számítanak, akiknek minden alkalommal 8.30 óráig kell elfoglalniuk helyüket a kijelölt tanteremben.

Hétfőn román nyelv és irodalomból vizsgáznak, kedden a szaknak megfelelő kötelező tárgyból, azaz matematikából, illetve történelemből, szerdán tartják a választott tárgy írásbelijét, csütörtökön lesz a magyar nyelv és irodalom vizsga. Az előzetes eredményeket június 27-én teszik közzé, aznap délután 18 óráig lehet benyújtani az óvásokat, a végleges eredményeket július 1-jén hirdetik ki.

Akiket csalási kísérlet miatt kizárnak, nem folytathatják az érettségit, nem ismerik el a korábbi vizsgajegyeiket és nem vehetnek részt a következő két vizsgaidőszakon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2022-06-20: Világfigyelő - :

Moszkva nem ellenzi Ukrajna uniós csatlakozását

Oroszországnak semmi kifogása Ukrajna európai uniós csatlakozása ellen, mert az EU nem katonai blokk – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a 25. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum pénteki plenáris ülésén.
2022-06-20: Közélet - Miska Brigitta:

A sport rendszert mutat a gyermekek életében

Sepsiszentgyörgy hátrányos helyzetű negyedeiben élő fiatalok pénteken a Sepsi OSK sportbázisán mérhették össze labdarúgótudásukat az első alkalommal megrendezett Szent György Kupa minifutball-bajnokságon. Számukra a sport nemcsak mozgást jelent, hanem közösségi élményt is, amely akár a jövőjüket is meghatározhatja.