KézdivásárhelyÉlménymotoroztatás terápiás céllal

2022. június 21., kedd, Közélet

Szombaton első alkalommal szerveztek terápiás élménymotorozást Kézdivásárhelyen sajátos nevelési igényű személyek számára. A rendezvényt az evangélikus egyházköz­ség a Flagellum Dei MC Székelyföld motorosklub közreműködésével hozta tető alá.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A rendezvény résztvevői reggel a kézdivásárhelyi evangélikus templom udvarán gyülekeztek, 9 órától Koszta István evangélikus püspökhelyettes tartott istentiszteletet, fél tíztől pedig a templommal átellenben lévő Fenyves utcában berobbantak a motorok, köztük a püspökhelyettes Harley Davidsonja, illetve a Flagellum Dei krómcsodái. A klub tagjai között van Szilveszter Szabolcs alpolgármester is, ő is társult a terápiás motoroztatáshoz. 

A rendezvény ötletgazdája Végh Nimród szórványlelkész, aki érdeklődésünkre elmondta: a motorosklub és a kiemelt figyelmet érdemlő gyermekek közötti kapcsolat messzire nyúlik vissza az időben, korábban a motorosok Sepsiszentgyörgyön vettek részt hasonló akciókban. „Jónak láttuk, hogy ezt Kézdivásárhelyen is megszervezzük, áhítatot tartott püspökhelyettesünk, aki tagja az evangélikus motorosklubnak. A gyerekek nagyon élvezik a motoroztatást, ők elsősorban kézdivásárhelyiek” – magyarázta a lelkész, aki egyúttal köszönetet mondott a klub tagjainak, a szervezésben segítséget nyújtó híveknek és nem utolsósorban a Diószegi Pékségnek, amely az akciót követő rövid szeretetvendégséget támogatta.

Hozzászólások
Szavazás
Ön hol tervezi idei nyaralását?
eredmények
szavazatok száma 659
szavazógép
2022-06-21: Közélet - :

Drogos és ittas gépkocsivezetők

Kábítószer hatása alatt álló gépkocsivezetőt azonosítottak a rendőrök szombaton este fél tizenegykor Sepsiszentgyörgyön a Kálvin téren.
2022-06-21: Közélet - Madarasi István:

Épül a Székelyföldi Magyar Sajtóház

Tisztújító közgyűlést tartott a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) szombaton a sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza üléstermében. A leköszönő igazgatótanács ismertette az elmúlt időszak megvalósításait, és vázolta a rövid és középtávú terveket. A közgyűlés újabb négy évre bizalmat szavazott az eddigi vezetőknek és elfogadta a cselekvési tervet. A Bethlen Gábor Alap támogatásával épülő Székelyföldi Magyar Sajtóház idén elnyeri végleges külső formáját, jövő évre a belső munkálatok maradnak.