Ugyanannyi pénzből több csatorna

2022. június 22., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Mától Megbízható hírek mottóval újraindul a hazai közszolgálati televízió (TVR) hét éve takarékossági okokból leállított hírcsatornája, a TVR Info.

Dan Turturică, a TVR tavaly ősszel kinevezett új elnök-vezérigazgatója szerint a jelenlegi helyzetben nagyobb szükség van, mint valaha a tapasztalt újságírók által szerkesztett, figyelmesen ellenőrzött, megbízható hírekre, a minőségi, komoly, kiegyensúlyozott, higgadtan és felelősséggel kezelt információkra. A TVR Infót és az ősszel újraindítandó TVR Cultural csatornát többletforrások nélkül, a TVR-nek korábban megszavazott költségvetésből finanszírozzák.

Hozzászólások
Szavazás
Ön hol tervezi idei nyaralását?
eredmények
szavazatok száma 659
szavazógép
2022-06-22: Pénz, piac, vállalkozás - :

Földgázfogyasztás

A statisztikai intézet adatai szerint Románia 2022 első négy hónapjában 802 800 tonna olajegyenértékű földgázt importált, ami 6,1 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában.
2022-06-22: Sport - :

Bálint Bernadett ezüstérmes (Asztalitenisz)

Nagyszerű idényt tudhat maga mögött a sepsiszentgyörgyi Bálint Bernadett, aki a TT Moravský Krumlov mezében ezüstérmet szerzett a cseh élvonalban és a Europe Trophy nemzetközi asztalitenisz-versenyen, korábban pedig a Közép-európai Szuperligában nyert aranyérmet. A 26 éves háromszéki sportoló a következő szezonban két pontvadászatban is igyekszik helytállni majd: a romániai Szuperligában a Nagykárolyi Victoria, a görög első osztályban pedig a Sarises Florinas játékosaként.