ÚszásPopovici kétszeres világbajnok

2022. június 23., csütörtök, Sport

A férfi 100 méter gyorsúszás döntőjében is legyőzhetetlen volt David Popovici, így második aranyérmét szerezte a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A 17 éves és 280 napos román úszó mindössze a második 18 év alatti győztese ennek a számnak, 1975-ben Andy Coan nyert hasonlóan fiatalon.

  • David Popovici. Fotó: MTI / Illyés Tibor
    David Popovici. Fotó: MTI / Illyés Tibor

Popovici a táv felénél még másodikként fordult, végül elsőként csapott célba 47.58 másodperces idővel. Az elődöntőben még jobban úszott, hiszen 47.13 másodperccel nyerte futamát, ez pedig junior világcsúcs is lett egyben. Popovici 200 méter gyorson is diadalmaskodott.

Eredmény, férfi, 100 m gyors: 1. David Popovici (Románia) 47.58 másodperc, 2. Maxime Grousset (Franciaország) 47.64, 3. Joshua Liendo Edwards (Kanada) 47.71.

 

Fontos sikerrel kezdtek

A magyar férfi vízilabda-válogatott győzelemmel mutatkozott be a világbajnokságon, Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese kedden 12–8 arányban diadalmaskodott Montenegró felett. Magyarország ma Brazília, szombaton Georgia ellen játszik 22 órától a Margitszigeten.

Vámos Márton szerzett vezetést, Pohl Zoltán 2–1-re alakította az állást, majd Zalánki Gergő villant, de erre is volt válasz (3–3). A második negyed elrontott montenegrói büntetővel indult, kevéssel később azonban már bevették a magyar kaput (3–4). Jansik Szilárd egyenlített, a folytatásban pedig Zalánki kétszer is eredményes volt (6–4).

A harmadik játékrészben Varga Dénes parádés ejtését gólnak ítélték, majd röviddel később Vámos kezéből talált utat a hálóba a labda (8–4). A kilencedik magyar találatra sem kellett sokat várni: Jansik ejtése ért célt, míg a vendégek a negyed hajrájában közelebb zárkóztak (9–6).

Az utolsó negyed újabb montenegrói góllal kezdődött (9–7), azonban Zalánki nagyszerű lövéssel alakította ismét megnyugtatóvá a különbséget (10–7). Angyal Dániel találata után Burián Gergely is pontozott, így magabiztos győzelemmel kezdte vb-szereplését a magyar csapat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1290
szavazógép
2022-06-23: Sport - Miska Brigitta:

Kontinensviadalon szerzett tapasztalatot (Karate)

Június 17. és 19. között Prága adott otthont a korosztályos karate EKF Európa-bajnokságnak, amelyen a sepsiszentgyörgyi Ianculescu Zsófia a juniorok -59 kilogrammos mezőnyé­ben képviselte Magyarországot. A 16 éves sportoló kumite versenyszámban egy győzelemmel és egy vereséggel zárt.
2022-06-23: Család - :

Gyermekeink