Fellélegezhet Florea

2022. július 4., hétfő, Belföld

A marosvásárhelyi táblabíróság jogerősen felmentette Marosvásárhely volt vezetőit abban a perben, amelyben korábban a korrupcióellenes ügyészség (DNA) eljárást indított Dorin Florea volt polgármester és egykori tanácsadója, Claudiu Maior ellen.
 

  • Dorin Florea. Fotó: luju.ro
    Dorin Florea. Fotó: luju.ro

A felmentést azzal indokolta a táblabíróság, hogy a vádlottakkal szemben megfogalmazott vádat nem tartalmazza a büntető törvénykönyv. A DNA azért emelt vádat Claudiu Maior ellen, mert a vádhatóság szerint illetéktelenül bitorolt olyan jogköröket, amelyek a polgármestert illették volna meg. Az ügyészség szerint Maior 2016 márciusa és 2017 júniusa között törvénytelenséget követett el, amikor a város nevében aláírt 9198 kifizetési bizonylatot. Maior ugyanis korábban a város alpolgármestere is volt, ebben a minőségében pedig összeférhetetlenség miatt a Feddhetetlenségi Ügynökség, majd a bíróság három évre jogerősen eltiltotta a köztisztségek gyakorlásától. Ezt követően azonban Dorin Florea polgármester két olyan rendeletet bocsátott ki, amelyek révén Maior ugyanazokat a feladatokat látta el, mint korábban alpolgármesterként. Dorin Floreát korábban másik két korrupciós perben is felmentette a bíróság.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mitől tart leginkább az elhúzódó háború kontextusában?


eredmények
szavazatok száma 751
szavazógép
2022-07-04: Belföld - :

Hírsaláta

NAGYOBB A KERESLET, MINT A KÍNÁLAT. Alig fél óra alatt kimerült a háztartási gépek roncsprogramjának második szakaszára szánt 10 millió lejes keret – közölte a környezetvédelmi minisztérium. A tájékoztatás szerint összesen 24 014 vouchert foglaltak le az igénylők, ezek közül 13 978-at laptop, 10 036-ot táblagép vásárlására. A laptopok vásárlását 500 lejjel, a táblagépekét 300 lejjel támogatja az állam a program keretében.
2022-07-04: Belföld - :

Állampapír nagy kamattal

Mától ismét jegyezhetők a Tezaur program keretében kibocsátott lakossági állampapírok – közölte a pénzügyminisztérium.